Teistmoodi klassika – pikkpoiss majoneesi-juustukattega
Kuna ilmad muutuvad järjest jahedamaks, siis ka toidulaua eelistused vaikselt muutuvad. Pikkpoisile peale määritud majonees ja raputatud juustukiht annavad sellele krõmpsu kooriku ning mõnusa maitsenüansi.

Ettevalmistusaeg: umbes 15 minutit
Aeg küpsemiseks: umbes 60 minutit
Kogus: kuuele
Vaja läheb:
500 g seguhakkliha
1 keskmine porgand
1 dl riivsaia
0,5 dl vett
2 muna
maitseaineid – soola, pipart, muskaatpähklit
Katteks peale:
0,5 dl majoneesi (Helmann)
0,5 dl Parmesani juustu
Riivi porgand (kas suuremalt või väiksemalt pole oluline, porgand valmib ilusti) suurde kaussi. Lisa juurde hakkliha, riivsai, munad, vesi ja maitseained. Sega segu korralikult ühtlaseks. Vormi tainas piklikuks ning aseta kas ahjuvormi põhja või pane näiteks leivavormi.
Vormi pikkpoiss veel pealt ilusaks ühtlaseks ning kata pealt ja külgedelt majoneesiga. Majoneesi peale puista riivjuustu.
Küpseta pikkpoissi ahjus 200 kraadi juures umbes 60 minutit, kuniks see on pealt mõnusalt kuldpruun ja krõbe.
Serveeri pikkpoissi näiteks kartulipudru või lihtsalt kartulitega ning kõrvale tee kas hapukurgist ja hapukoorest külm kaste/salat või sibula-koorekaste.
Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee