Veise-peedikotletid, mis toovad taldrikule rohkem köögivilja
Kotletid meenutavad mulle alati vanaema ja lapsepõlve. Ma isegi ei tea miks, sest kotletid ei olnud vanaema nö mingi firmaroog, aga kotletid on ise oma loomuselt sellised kodused, soojad, toitvad ja maitsvad.
Tavalistele kotlettidele vahelduseks on mõnus näiteks teha hoopis veisehakkliha-peedikotlette – hea viis ka pere pisemaid peeti sööma meelitada. Huvitav on see, et lapsena tundus ema toimetusi kõrvalt vaadates kotlettide tegemine meeletult ajamahuka tööna, siis tegelikult nii see pole.
Ettevalmistusaeg: 10 minutit + aeg praadimiseks
Kogus: umbes 15 kotletti
Vaja läheb:
500 g veisehakkliha
250 g keedetud punapeeti
1 muna
maitseained – sool, pipar, muskaat
1 dl riivsaia
Riivi suuremasse kaussi eelnevalt keedetud peet. Lisa hakkliha, muna, riivsai ning maitseained. Sega segu ühtlaseks ning vormi kotletid, aseta taldrikule praadimist ootama. Kuumuta pannil õli ning prae kotletid mõlemalt poolt pruuniks.
Nii lihtne ongi! Serveeri näiteks koos kartulipudru ja koorekastmega.
Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee