Portsjone: 8 tk

Vaja läheb:

150 g võid

1 dl + 2 spl suhkrut

2 muna

4 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillsuhkrut

50 g valget šokolaadi

2 dl peenelt riivitud porgandit

1 dl värskelt pressitud apelsini mahla

180 g maitsestamata jogurtit

Glasuur:

2 dl tuhksuhkrut

2-3 spl apelsini mahla või vett

Selleks, et koogi tegemine sujuks, riivi ettevalmistusena porgand ning pressi valmis apelsinist mahl, lisaks haki väikesteks tükkideks valge šokolaad.

Kaalu valmis õige kogus toasooja võid ning mikserda see koos 1 dl suhkruga kohevaks vahuks. Lisa segule ühekaupa toasoojad munad.

Teises kausis sega kokku jahu, tükeldatud šokolaad, küpsetuspulber ning vanillsuhkur. Kulub küll palju kausse, kuid kolmandas kausis sega kokku riivitud porgand, jogurt, apelsinimahl ning 2 spl suhkrut. Ühenda kõik komponendid muna-võivahuga võimalikult vähese segamisega.

Määri ümmargune keeksivorm (keskelt tühi koogivorm) hoolikalt võiga. Kalla tainas vormi ja küpseta ahjus, alumisel siinil 175 kraadi juures 1 tund.

Kui kook on valmis, kummuta see restile jahtuma. Ära jäta keeksi vormi jahtuma, sest seal valmib ta edasi. Jahtunud koogile tee peale glasuur või raputa peale tuhksuhkrut.

Glasuuri tegemiseks sega omavahel kokku 2 dl tuhksuhkrut apelsinimahla või veega. Vedeliku koguse lisamisega saad reguleerida glasuuri paksust. Liiga vedel glasuur valgub kohe koogi pealt maha.

Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee