Teistmoodi kõrvitsapüreesupp ja marineeritud kõrvits
Kui kõrvits on lahti lõigatud, ei seisa ta lõpmatult, nii et mõne päeva jooksul tuleb teha mitu rooga. Proovige siinset porgandi ja juustuga kõrvitsasuppi ning tehke jõululauale marineeritud kõrvitsat. Selle valmistamine polegi nii keeruline, kusjuures purki pandud kõrvits seisab päris pikalt.
![Porgand ja juust annavad kõrvitsasupile teistmoodi maitsenüansi.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/c383a630-4f7b-11ed-a3fb-93a65e98342f.jpg?noup&w=1200&h=711&fx=0.5&fy=0.5&rotate=0&flip=0)
Ma ei ole suurem asi kõrvitsapüreesuppide armastaja, kuid see supp üllatas mind väga positiivselt. Kuna lisasin juurde röstitud porgandid, siis ei ole kõrvitsa maitse domineeriv, vaid sulandub porgandiga, andes suurepärase maitsekombo.
Sellel aastal otsustasin, et jõululaual serveerin enda marineeritud kõrvitsat. Ja ma ei tea, mis vale pilt mulle igasugustest hoidiste tegemistest on maalitud, aga need on tundunud mulle alati eriti suure ettevõtmisena. Tegelikkuses ei olnud asi üldse nii raske.