Portsjonid: 9 muffinit

Vaja läheb:

150 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

80 g riivitud porgandit

70 g suitsusinki

75 g riivitud juustu

1 muna

1,25 dl piima

50 g sulatatud võid

Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Sulata pliidil või. Samal ajal kui või sulab haki sink kuubikuteks, riivi porgand ning vajadusel ka juust (kui kasutad tükijuustu). Kui või on sulanud, tõsta see hetkeks kõrvale jahtuma.

Sega suuremas kausis omavahel lõigatud sink, riivitud porgand ja juust (jäta osa juustu alles muffinitele hiljem peale raputamiseks), nisujahu, küpsetuspulber ning sool. Tee segu keskele süvend, lisa sellesse piim, lahtiklopitud muna ning jahtunud sulavõi. Sega ühtlaseks, kuid ära liigselt sega – nii vähe kui võimalik, et tainas oleks ühtlane.

Täida muffinivorm paberitega (kasuta selleks eraldi mõeldud muffinite pabervorme või lõika küpsetuspaberist ruudud) ning jaota tainas 9 augu vahel võrdselt ära. Puista peale riivjuust ning küpseta muffineid 200 kraadi juures 20 minutit.

Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid