Järveotsa talu perenaine Kertu Elfenbein teeb igal aastal jõulude ajal just seda tulist salatit. Ta ütleb, et kõiki koostisosi võib ka tunde järgi kokku segada.

„Minu vanaisa Erich tegi seda segu (küüslauk, sibul, jõhvikas, mädarõigas ja mesi) igal sügisel ja võttis hommikuti ühe supilusikatäie. Tema lapselapselaps Erich lisas segule ingveri ja sidruni. Igal aastal jõulude ajal teeme seda suurema koguse, sel aastal sai küll esimene ports koolilaadal kiirelt ära müüdud. Me küll täpselt ei tea, kas sel ka päriselt peale emotsionaalse väärtuse haigustele profülaktiline mõju on, aga kõik ained on ju iseenesest väga väekad,“ selgitab Kertu.

Lisaks on siin veel mitu tervist turgutavat retsepti!

Jaga
Kommentaarid