Põnevat lugemist oli palju, alustades vana lauda imelisest ümbersünnist – no milline energia ja hea silm! Meeldisid ka Laulasmaa suvila lugu, suveterrassi lugu jpm.

Tomatitaimede kastmise kogemustest oli ka huvitav lugeda – et kes kuidas kastab. Suveretseptid ajasid suu vett jooksma. No tegelikult lugesin lihtsalt otsast lõpuni järjest läbi. Väga inspireeriv ja ilus ajakirjanumber!

Ilusat kevadet!

Tene Hook

***

Minu lemmiklooks oli „Meie uus seiklus Hiiumaal“. Tegus ja rõõmus perekond, vaatan põnevusega nende tegemisi ka Youtube’ist „Majast koduks“. Kõik valmib kiiresti ja on ilus, samas lihtne ja mitte üle pakutud. Pererahvas annab häid nippe, kuidas ehitusel ja toiduvarude hankimisel raha säästa. Tublid, edu!

Eve Štšerbakova

***

Väga hea ülevaade oli varjuaia ja sinna sobivate taimede kohta – mulle oli see väga õpetlik. Üllatav oli ka siniste flokside mitmekülgsus ja lugu lehtkapsast. Olen ka ise seda taime kasvatanud, kuid selle taime erinevusi nii lehe kui värvi järgi ja liigirohkust ei osanud aimata. Lugemist jätkub kauemaks.

Helve Liivrand

***

Lemmiklugu oli seekord „Ülemere aiaidüll“. Olen alati imetlenud lopsakaid iluaedu ja seetõttu lugesin selle kohe esimesena läbi, kui ajakirja kätte võtsin. Lihtsalt imeline!

Elina Müürsepp

***

Meeldis lugu suveterrassist, mis õpetas pererahva puhkama. Terrass on ehitatud taaskasutatud materjalist ja väga sümpatiseeris vanade esemete uuele elule äratamine.

Ülle Kukk

***

Enim meeldis artikkel „Vana lauda imeline ümbersünd“. Mind huvitab kõik see, kuidas vanast uut teha, ja otsin ideid, millest kinni haarata. Mõnikord on mingi lahe asi endal nina all, aga ei tule head mõtet, mida sellest teha võiks.

Aivi Anton

***

Olen väga huvitatud aiaplaneerimise teemadest. Seekord köitis mind kaevamisvaba aed. Samuti tahaksin teada rohkem komposteerimisest ja köögivilja kahjuritest – kuidas efektiivselt, aga loodussõbralikult neid tõrjuda.

Kristel Välba

***

Lemmiklooks oli ,,Siin olid lehmad ja siin sead ehk Vana lauda imeline ümbersünd“. Sain teksti ja fotode abil hea ülevaate mitme põlvkonna sõbralike maainimeste suurest tööst. Imponeeris nende püüdlus ilu poole nii toas kui õues.

Heili Tuul

***

Aprillinumbri lemmiklugu oli „ Ülemere aiaidüll“, kuna oma aias ka paljud artiklis mainitud taimed kasvamas: tulbipuu, metasekvoiad, hiibapuud, sirmokkad jne. Taimehulle leidub ikka igal pool.

Helen

***

Kõige kasulikum artikkel oli minu jaoks „Lehtkapsas ehk kale“.

Ostsin kevadel lehtkapsa seemneid ja praegu on istikud parajad istutamiseks. Ilmselt tuleb veel oodata, sest võib tulla öökülmi, madalamaid kui –4 kraadi. Lugesin, et kahjurite vastu aitavad ainult nobedad näpud ja bioloogiline insektitsiid NeemAzal.

Urve-Viivi Uusneem

***

Seekord kõnetas kõige kõige rohkem Kirsimäe talu peremehe Aini lugu. Vana lauda imeline ümbersünd – on tehtud suurepärane töö.

Sirje Mürk

***

Mulle meeldib lugeda neist töökatest inimestest, kes tulevad maale, ehitavad endale kodud vanadest seismajäänud poollagunenud hoonetest ja rajavad kaunid aiad. Nii ka seekordses numbris köitsid lood „Vana lauda imeline ümbersünd“, „Suveparadiis Laulasmaal“ ja „Suveterrass, mis õpetas pererahva puhkama“. Uusi teadmisi sain ka varjuaiast ja sinna sobivatest taimedest.

Õie Elm

***

Mulle meeldis väga lugu „Siin olid lehmad ja siin sead ehk Vana lauda imeline ümbersünd“. Ain on kuldsete kätega. Ja milline kujundamise anne!

Eva-Maria Virnas