Orashein sobib supijuurikaks ja maitseb isegi paremini kui pilliroog!
(3)Taimetoitlasi on ikka veidi halvustavalt nimetatud umbrohusööjateks. Ent tõepoolest – tegelikult polegi vaja elu eest peenraid kaevata, maitsvaid taimi on meie aed suvel täis! Üks neist on aiapidajate igipõline nuhtlus orashein.
Taimede väge saab kogeda nii nendest teed või võideid tehes kui ka end terveks süües. Ühel tavalisel peenramaal kasvab umbes 160 eri umbrohtu. Taimetoiduks kasutatakse meil eelkõige mitmeaastasi umbrohtusid, nagu võilill, nõges, naat, põdrakanep, põldosi ja muidugi kleenuke orashein. Tegelikult läheb söögiks enamasti see, mis kevadel vurtsuga maa seest välja viskub ja maitsvaid võrseid kasvatab. Üheaastased seemnest levivad umbrohud nagu uniloogad, rõikad ja mailased jäävad meie maitse-eelistuste tõttu siiski tagaplaanile. Nendest vaid mõni – näiteks malts ja vesihein – jõuab meie toidulauale.