Lugejate suureks lemmikuks osutus K. Raua poolt saadetud ja 8. klassi koolipoisi ehitatud paariskuut, auhinnaks Maakodu meenetega kingikott.

Toimetuse eriauhind ehk Maakodu meenetega kingikott läheb Kristo Kuusmannile tema ehitatud superkuudi eest.

Palju õnne kõigile võitjatele!

Jaana Veskimeister kirjutas, et oma majesteetliku käpa ümber on neid kõiki keeranud Marii, tõu poolest Alaska malamuut.

„Marii tuli meie ellu 2021. aasta jaanuaris olles ise nelja-aastane. Naljaga pooleks ütleme, et ta on uuskasutuskoer, sest enne elas ta kelgukoertekeskuses ja meie juurde kolides sai ta uue kasutuse olla lemmikloom. Uue eluga kaasnes ka uus kodu, oma aedik, milles omakorda on kuut. Nii mõnedki sõbrad on nimetanud Marii aedikut häärberiks. Kuna elame maal, vanas talus, on materjali kasutuselt ja välisviimistluselt koeraaediku ehitamisel järgitud elamu (rekonstrueeritud vana talumaja) stiili, et tekiks terviklahendus.

Marii kuut.

Ehitis sai nii hea, et mai keskpaigast septembri keskpaigani kolivad koera aedikusse sisse ka lapsed. Tõsi, küll valdavalt ööseks, sest tervislik on ju õues magada, aga Mariile see meeldib. Eks temagi viibib seal enamasti ainult öösel. Päeval pigem vahel harva, kui peab üksi kodus olema, sest üldiselt käib ta nagu täieõiguslik pereliige ikka meiega igal pool kaasas. Ühtlasi on aedik olnud mõnus koht ka suvekontoriks, kus ei ole palav ega saja ka vihma kaela.“

Charlotte-Miralda Feršeli koerakuut

Charlotte-Miralda Feršel: Tegime emale sünnipäevaks väikese taimekatuse tema armsale koerale Roile. Rolle väga meeldib tema kuut ning huviga vaatas kuudi uuendusi, oli küll veidi nõutu kuid ootas kannatlikult. Roi armastab aknast välja vaadata ja valvata kodu, ei pea alati pead välja pistma, et näha mis hoovis toimub. Huvi pakuvad ka mutukad, et katusel käivad, ning igavus on samuti peletatud.

Jassu.

Ingrid Saare saatis pildi oma armsast koerast ja tema pesast. „Pesa ehitas meie tubli issi! Jassule meeldib väga hommikul päikese käes end terrassil soojendada ja sääskede eest kaitsevad teda ukse ette paigutatud silikoonist ribad! Ja talvel on seevastu hea ja soe kuudis pikutada! 😊😀 Soovime kõigile sooja suve ja valgeid öid!“

Jassu kuut.

Meie tiibeti mastifitele on koduks selline kena majake, kuna see tõug tahab vaadata kõrgelt oma valdusi. Meie neiud ema Sky ja tütar Arya on oma kodu üle väga uhked. Meie koeramaja on jäänud silma paljudele ning on võetud snitti oma koeramaja ehituseks.
Tervitustega Ulvi ja Veiko Ponn, kes maja ehitas.

Ponnide pere koerakuut.

Tagmar Tammel on selline koerakuut

Tagmar Tamme koera kuut

Mihkel Atna vahendas: „Mina, koer Arabella, olen oma koduga rahul. Peremees ehitas selle kolmekordse pakettaknaga ja hästi soojuststud kahetoaliseks terassiga pesaks. Vahest mõtlen, et tegi selle vist endale. Uhkusega näitan seda kõigile.“

Mihkel Atna koera kuut

Andres Lõhmus: Chetti on kuudiga väga rahul. Kuut on täpselt sellises asukohas kust tal on ülevaade kõikidesse ilmakaartesse. Katusel on mõnus pikutada ja metsloomade peale haukuda. Hea kindel koht. Lahtikäiv aken on suveperioodil õhutusasendis, et sees palav ei oleks. Ja kuuti puhastada on sealtkaudu väga mugav.

Andres Lõhmuse koera kuut

K. Raud andis teada: Koerte maja on ehitatud kahele Yorkshire terjerile suvemajaks. Maja pakub koertele varju kuuma päikese eest ja nagu fotolt näha tunneb koerake end maja terrassil mugavalt. Kahjuks teine koer keeldus fotole tulemast. Maja on valminud kaheksandas klassis käiva noormehe loovtööna.

K. Raud koera kuut

Diana Lubja koera kuut

Diana Lubja: Talvel pakasega meeldib koerale all korrusel magada. Suvel üleval korrusel vaadet nautida.

Diana Lubja koera kuut

Kristo Kuusmann: Tegin koerale kuudi mis sai tehtud selliselt, et täisgarantii 25aastat. Põrand soojustatud ja vulkaniseeritud kummiga kaetud Rubershell materjaliks mida Eestis veel ei müüda. Soojustus Kingspaan, siseliistud pulbervärvitud alumiinium.

Katuse materjal 6 erinevat sorti Vaske. Katuse kokkuvaltsimiseks kasutatud erinevaid tehnikaid mis topeltvaltskatusel kasutatakse. Katuse alusmaterjal Vineer 28mm ja plekialusmaterjal Mataki Haloten Steel mis tagab vaikse Katuse olenemata ilmast.

Akendeks Akryli põhine pleksiklaas 8mm mis ei lähe tuhmimaks UV valgusega.

Kuudi peale kulus 16L värvi mis tundub meeletult palju. Kõik detailid värvitud ümberringi vähemalt 3 korda. Ehk konstruktsioon kokku ehitatud kõik juppideks võetud ja siis värvitud kaks kihti ja siis kokku pandud. Lisaks kokku monteerimise järgselt värvitud 4 korda.

Reet Kruusmann: Majake valmistatud ämma maja ehitusest üle jäänud materjalist.

Reet Kruusmanni koera kuut.

Signe Variku Bosse lebola, isegi telekas ei puudu.

Signe Variku Bosse lebola.

Viktor Grossmann: Ei ole küll enam teab mis uhke, juba 7 aastat vana kuut, aga pakub kutsale erinevaid võimalusi. Tal on seal veranda, kus mõnus lesida, samas kaitseb kergema vihma eest. On tagatuba, kuhu ta läheb päris kehva ilma eest pakku ja suure palavusega varjub päikese eest hoopis kuudi alla. Kuut on tehtud nii, et see sobitub aediku ukseavasse, pool on aedikust väljaspool, nii ei hõiva kuut aedikust ülearu pinda. Muhvi ainult ses aedikus istukski, seal veedab ta praktiliselt kogu suve, kui me ise aias oleme ja on oma suvilaga väga rahul. Ja miks ei peakski olema, sest sageli lõpeb aiapäev grillimisega, mida ta alati väga ootab, ega siis koeragi suu seinapragu pole.

Viktor Grossmann koera kuut.

Meelis Tatteri Messi kuut.

Meelis Tatteri Messi kuut.

Vahur Leis: Koer on täiega rahul seda oli hea vaadata kuidas ta omaks võttis eelmine aasta tehtud kuudi.

Vahur Leisi koera kuut.

Tiit Blaat nendib: Kasvuruumi on!

Tiit Blaadi koera kuut.

Sandra Kuus: Pildil on meie Rossu oma uhke kuudiga. Kuut on elumajaga samades värvides. Kuudil on kasutajaid olnud juba ammusest ajast alates. Kuudi esimene omanik oli koer Rolex, teiseks omanikuks olid pardid ja nüüd jõudis järg Rossuni.

Rossu kuut.

Karin Lehiste tehtud kuut Donna-Annale.

Eliise Suija: Reku on 7. aastane koer, kes mõni aasta tagasi sai endale uhke maja, mida jagab tihtipeale ka kassidega, kes tema juures magamas käivad. Kuut on kahetoaline, üks ruum on avatud elumaja poole. Tagumine ruum on kinnisem, kuhu ta saab varjuda vihma ja pererahva eest vajadusel, kui tahab rahu ja vaikust kolmeaastase poisi eest. Terrassil meeldib samuti tal aega veeta, seal pikutades ja jälgides, kes tee peal autodega mööda sõidavad.

Õhtuhämaruses pakuvad päikesepatareiga töötavad mesilased õrna valgust ja hubasust.

Reku kuut