Tere!

Minu abikaasa ajab alati kõiki asju loodi järgi, aga see ei õnnestu kunagi, sest elu ei ole kunagi juti järgi. Mulle on alati meeldinud kompromissid. Seega mulle meeldis väga artikkel lehtlast. Ja kuna olen sündinud ja kasvanud maal, pean pöialt ja soovin vastupidamist suunamudijale Terje Kanarbik-Pettaile perega. Ka kaevamisvaba aed pakub mulle enam huvi, sest tõmban jõu poolest kõike aiamaal koomale. Olge vaprad ja jaksu teile!

Sirje Väär

***

Olen vaimustuses loost „Inglise muru ja tenniseväljakuga aed Külitse järve kaldal“. Võtan selle mõne sõnaga kokku Ines Raua sõnadega: „Nauding on kõndida paljajalu pehmel murul ja korjata vaasi oma aia lilli.“ See on tõesti nii! Kui palju on seal tehtud istumiskohti, ehitatud saunamaja ja tenniseväljak, õhtuti saavad pereliikmed istuda aias ja imetleda päikeseloojangut. See kõik on müstiliselt kaunis. Kallid inimesed, kellel vähegi võimalik, minge maale elama, kus on rahu, vaikus, imeline loodus, ei mingeid mürinaid ega segajaid. Imetlege kodumaa kaunist loodust!

Ruth Riivald


***

Meeldis lugu “Kõrvalhooned teevad õueelu mugavaks“. Kardinatega puukuur on tõesti ekstra klass! Saime eelmine sügis valmis uue kuuri, mille ehitusel kasutasime vanu aknaid ja uksi. Meie kuuri uksed ja aknad on kõik eri mõõtu ja eri värvi, aga tore ikkagi! Armastame taaskasutust!


Ülle Kukk


***


Lemmiklugu oli „Kaevamisvaba aed“, sest tegelen sellega ise ka ja huvitav on lugeda, kuidas teised seda teevad. Ootan alati huviga ka Thunide külvikalendrit, isegi septembris!

Marta Grauen


***

Maakodu artiklid on kõik harivad ja pakuvad uusi ideid, mida oma aias järele proovida. Tahaksin endale ka kaevamisvaba aeda, seepärast on see sari praegu minul esimesel kohal. Soovin kaunist suve lõppu ja häid mõtteid algavaks sügiseks!

Silvi Laurits


***

Kõige rohkem meeldisid savilauda renoveerimise ja maaelumudija lugu. Septembrikuu numbri retseptid olid ka väga toredad.


Eva-Liisa Lõbu


***

Ajakirja lugedes tõden ikka ja jälle, kui ettevõtlikud ja andekad on eestlased.

Kogu minu austus ja imetlus kuulub inimestele, kes oskavad oma kätega midagi ilusat silmale ja hingele luua. Kui see on oma kodu või kaunilt kujundatud koduaed, on mu lugupidamine nende inimeste suhtes piiritu. Imetlen Mõmmi talu noori, kes on Noarootsi rajanud enda perele imelise kodu, ja Taavi Kala ehitatud lehtlat, mis on väga maitsekas ja mida saavad nautida mitmed järeltulevad põlved. Kui Mõmmi talu perenaine ütleb, et tema maja kõrval kasvav roos on laisa inimese roos, siis see on ju huumor! See on roosi viis tänada oma pererahvast.

Viiu Orgjõe


***

Lemmiklugusid oli selles numbris tegelikult palju, alates savilauda loost kuni liharoogadeni. Minu esimene lugemine on alati majaehituse blogi. Pean tõdema, et plaanisin tellimuse lõpetamist, aga selle kuu mulle sobivate lugudega ajakiri pani lõpetamise pausile.

Annika