21.12.2023, 19:19
Iirimaal elav eestlasest kokk õpetab tegema sealseid pühadetoite nagu jõulusink, kalkunirull, küüslaugukartulid ja magus jõuluhalg
(3)Aasta kõige tähtsam, rikkalikum ja perekesksem söömaaeg on Iirimaal kindlasti jõululõuna. Piduliku jõulusöömaaja roog on eriline ja selle nimel tasub veidi rohkem pingutada ja tavalisest pikemat aega varuda.
FOTO: | Erakogu
Iirlaste jõululaua kulminatsioon on pearoog turkey and ham ehk kalkun ja jõulusink, mida pakutakse koos täidise ja juurviljadega. See roog on iirlaste jõululauale jõudnud Ameerikast ja pärineb ajast, mil ainuke liha säilitamise viis oli soolamine. See annab seakintsule väga hea maitsetooni.
Retseptid
Õunasiidris aurutatud soolaseakints
Kalkunirull
Brüsseli kapsad mandlilaastudega
Karamellistatud porgand ja pastinaak
Rohelised Türgi oad peekonirullis.
Ahjukartulid rosmariiniga
Kooresed küüslaugukartulid
Bûche de Noël ehk jõuluhalg
Oled juba tellija?