Minu lemmiklugu oli seekord krookustest. Oh seda õiteilu, ohkasin ja õhkasin tükk aega! Seni olid mul endal olemas vaid kollased krookused, aga möödunud sügisel suurte allahindluste ajal ahnitsesin aiapoodidest mõned sordid juurde. Nüüd ootan suure põnevusega kevadet.

Aitäh alati nii vajaliku ja huvitava ajakirja eest!

Monika

***

Seekordses ajakirjas meeldis meie perele väga tatrakarask (autor Diana Tombak). Seda on lihtsalt väga kiire ja mugav valmistada, maitseb imehästi ning püsib mõnusalt pehme ka järgmistel päevadel. Tänu Dianale!

Kuna plaanin ise ka see kevad talikülvi teha, siis kasulikke nõuandeid ja nippe sain Katrin Uverskaja talikülvi rubriigist.

Tänu tegijaile,

Kristi

***

Huvitavaid lugusid oli veebruari Maakodus palju, aga enim meeldis „Linnakodaniku elu avavad looga esemed“.

Käisime perega 10 aastat tagasi Rakvere linnakodaniku majaga tutvumas, nüüd sain Maakodu lugedes ka tutvustava giidituuri! Ka meie kodus leidub museaale ning üks neist on noa ja kahvli alus. Ajakirjast sain teada rahvasuus leviva nime: kanakont!

Meeldis ka lugu „Maja nagu ZIP-fail“, majast, mis ei vaja ehitusluba, on kiiresti ehitatav, väike, aga kuhu mahub elama üksteisest hooliv ja loodust armastav perekond.

Ülle Kukk

***

Minu lemmiklugu oli „Sinine kuslapuu on väärt taim koduaeda ja istandusse.“

Ka minu koduaias kasvab kuslapuu. Sellest loost sain ma teada palju uut infot kuslapuu hooldamise ja kahjustuste kohta.

Maimu Lehiste

***

Äratundmisrõõm oli lugeda artiklit „Vahekultuurid on aias väetise eest“. Koolis räägiti sellest teemast ja nüüd oli hea seda teadmist veel kinnitada.

Heler Lehiste

***

Artiklitest meeldis mulle väga „Pilk ajalukku – linnakodaniku elu avavad looga esemed“. See oli nii haaravalt kirjutatud, et sellesse muuseumi tahaksin minna. Vaja on uurida, kas saaks korraga ka mõne toreda etenduse ära vaadata – ikka üks tee ja mitu asja.

Ene Rästa

***

Tore oli lugeda lugu „Hapusaia tegemine väärib vaeva“. Sellest saiast on palju head räägitud, kuid ise pole veel maitsta saanud. Nüüd võimalus endal ära proovida.

Lilled on minu nõrkus ja lugu „Esimesed värvilaigud mustvalges aias“ liigutas mind ka. Ka mul on aias palju erinevaid lilli, eelmisel kevadel istutasin krookuseid viljapuude alla, et aias oleks rohkem lilleilu.

Alla Omel

***

Minu pilk jäi peale krookuste kirevatele fotodele. Oli ka äratundmisrõõmu – ka minu aias on mõned värvilaigud. Aga läheb veel aega. Huviga jälgin artikleid vahekultuuride kasvatamisest. Olen kasutanud ise valget sinepit.

Tänan huvitava ajakirjanumbri eest ja soovin jõudu edaspidiseks. Kevad ju on varsti käes!

Tiiu Kihho

***

Lemmiklugu oli Ingmar Muusikuse „Metsloomade jäljed lumel“. Sain teada kärbi ja nirgi jälgede erinevuse. Kõik lood olid huvitavad. Loen alati kaanest kaaneni ajakirja läbi. Kindlasti proovin teha hapusaia ja taimelinte.

Jõudu ja head soovin ajakirja tegijatele!

Malle Truu

***

Selles numbris meeldis mulle Rakvere linnakodaniku muuseumi lugu. Teine lugu oli sinisest kuslapuust. Eelmisel kevadel oli soov see taim oma aeda osta, aga jäin kahtlema, kas oskan kuslapuudele õige koha leida. Nüüd sain Maakodust õpetust ja kaks sinist kuslapuud leiavad sel kevadel kodu minu aias.

Aimi Aksin

***

Veebruari Maakodus olid kõik lood väga head. Toon välja artikli sinisest kuslapuust ja seda seetõttu, et polnud varem sellest taimest kuulnud. Kuslapuu oli tuttav, aga seda, et siniste söödavate marjadega taime kasvatada oma koduaias, oli huvitav ja arendav lugemine. Tean nüüd kevadlaadalt seda otsida. Tänud!

Leida Kriiska

***

Minu lemmik artikkel oli seekord sinisest kuslapuust, sest istutasime endale ka mõned põõsad ja nüüd on tarkust tänu Maakodule rohkem!

Merli Riiberg