Kõue mõisapargis filmiti saade „Eesti parim pagar“.

Kõue mõis 3,8 mln €

Kõige kallimaks maakoduks ongi juba aastaid müügil olev Kõue mõis Kose vallas Harjumaal, mis kuulub riigikogu liikmele Eerik-Niiles Krossile

Mõisakompleksi kuuluvad barokne peahoone, tööhobuste tall, tall-tõllakuur, aiapaviljon, katlamaja, valitsejamaja ja aidahoone, millest kaks viimast ootavad veel renoveerimist. Mõisale kuulub ligi 18 ha suurune kinnistu.

Kõue mõisa renoveeritud hooned on täielikult taastatud oma endises hiilguses, juurde on lisatud kaasaegsed tehnosüsteemid. Peahoones asub 3 põhikorrust kogupindalaga 1 449 m2. Siin asub üksteist külalistetuba ja kuni 120 külalist mahutav ballisaal, eraldi restoraniosa koos selle juurde kuuluva professionaalse köögiga. Lisaks asub peamajas veel ka veinikelder, raamatukogu ning hulgaliselt eri suuruses ja stiiliga ruume.

Vaata müügikuulutust SIIT.

Ohtu mõis on osaliselt remonditud.

Ohtu mõis 2,5 mln €

Samamoodi on juba aastaid müügil Lääne-Harju vallas asuv Ohtu mõis. Tallinna südalinnast pooletunnise sõidu kaugusel paikneb 1769. aastal ehitatud barokkmõis, mida ajaloolased on nimetanud ka mini Kadrioru lossiks.

Peamajas on 913 m2, sellest elamiskõlblikuks on taastatud 240 m2. Kompleksi kuulub pseudogooti stiilis tall-tõllakuur (538 m2), mis on ehitatud sõiduhobuste jaoks. Lisaks on 395 m2 suurune ait.

Vaata müügikuulutust SIIT.

Valgjärve mõis 2,5 mln €

Ohtu mõisaga samas hinnas on müügil Põlvamaal paiknev 5 magamistoaga loss Valgjärve kaldal.

Valgjärve rüütlimõisa (Weissensee) on mainitud esmakordselt 1553. aastal. Vana mõisa asemele on ehitatud uus, tänapäevaseid ehitusnõudeid järgiv hoone. 2015. aastal valminud neogooti stiilis eramu on inspireeritud Alatskivi lossi arhidektuurist, mis on omakorda rajatud Suurbritannia kuningliku residentsi, Šotimaal asuva Balmorali lossi eeskujul.

11 137 m² kinnistu asub vahetult kauni Valgjärve kaldal ning ulatub osaliselt ajalooliste tammedega (250-300 a) Valgjärve parki, on kirjas müügikuulutuses, vaata SIIT.

Villa Mary on gurmeeõhtusöökide korraldamise koht.

Villa Mary 2,49 mln €

Otse mere ääres Viimsi poolsaarel on müügil võrratute vaadetega “Villa Mary”. Tegemist on mõisa meenutava hoonekompleksiga, kus sulanduvad Hispaania ja Põhjamaade arhitektuurid ja disain.

Kinnistul asub kahekordne häärber, kõrvalhoone, lehtla, saun ja tepenyaki grillimaja. Krundi pind on 6193 m², üldpind 752 m², 13 tuba.

„Veepiirist vaid mõne sammu kaugusel asuvalt terrassilt ja aiast avaneb ilus vaade Tallinna kuulsale siluetile ning kõrvalasuvatele saartele. Villal on väga ainulaadne paiknevus päikese loojangu suhtes, mis tagab ilusamad päikeseloojangu vaated 7m kõrgete akende läbi,” lubatakse müügikuulutuses. Vaata SIIT.

Paradiis Armuneemel

Paradiis Armuneemel 2,47 mln €

„Kas unistad põgenemisest mere rahustavate lainete embusse? Pakun sulle võimalust omada oma isiklikku paradiisi mereäärse maja näol,” on kirjas müügikuulutuses.

Viimsi vallas Rohuneeme külas Armuneemel asub 411 m² suurune maja. Elamu on projekteerinud arhitekt Vahur Sova ning elamu on olnud 12 Veneetsia ahritektuuribiennaalil valitud läbi ajaloo 100 ilusaima Eesti eramu hulka. Eramu on ehitatud mõeldes maksimaalse mugavuse ja luksuse tagamisele. Ükski ruum ei ole täiesti nelinurkne, hoone kaardub mere poole ning selle ruumid ja avaused jälgivad täpselt päikese liikumist. Hoones on 7 tuba (5 magamistuba), mille hulka kuulub ka 90 ruutmeetri suurune avatud elu- ja söögituba ning väike spaa koos soome ja aurusauna, mullibasseini ja eraldi lounge'iga. Viimaselt korruselt on 360 kraadine vaade merele.

Armuneeme paradiis talvel.

Kinnistul (6910 m²) on pikk merepiir ja seal asub ka seadustatud muul koos väikesadamaga.

Vaata müügikuulutust SIIT.

Villa Meremõisas

Villa Meremõisas 1,99 mln €

Lääne-Harju vallas Meremõisa külas on müügil mõni aasta tagasi valminud häärber (314,8m2), mis koosneb peamajast, suveköögi (kus on puuküttega pliit) ja saunaga suvemajast ja abihoonest. Kogu planeering nii krundil kui ka majas sees on kooskõlas feng shui põhimõtete ja arusaamadega, et hea energia ulatuks igasse punkti. Tube on kokku 7, magamistube neist 3.

Aiakujunduse on teinud maastikuarhidekt, rajatud on viljapuuaed koos klaasist kasvuhoonega (56,7m2) , kus kasvavad mitut sorti viinamarjad. Kogu 50 000 m2 laiuva muru eest hoolitsevad robotniidukid.

Vaata müügikuulutust SIIT.

Vainupea küla elamu ja paadisadam

Vainupea küla elamu ja paadisadam 1,6 mln €

Kui lõviosa kallima otsa maakodudest asuvad Harjumaal, siis Lääne-Virumaal Haljala vallas on ilusas Vainupea rannakülas mere kaldal müüa koos kaks hoonestatud kinnistut.

Nuka kinnistul (1125 m²) asub kaasaegne elamu (125 m²). Paadisadama kinnistul suurusega 7684m² asub sadamahoone, mis on ehitatud 1990. ja rekonstrueeritud 2000. aastal. Sadamahoone näeb välja nagu neljakordne torn.

„Vainupea küla on kõrgelt hinnatud rahuliku puhke ja suvituskohana, kus on suur liivarand ja looduslikud matkarajad,” kiidetakse kinnistus.

Eesti Ekspress kirjutas juba 2012. aastal nüüd müügil oleva kinnistu kohta, et maanteeametnikud rajasid merekaldale isikliku paradiisi.

Nüüd on see paradiis müügil, vaata kuulutust SIIT.

Vainupea sadamahoone.

Talu Oraveski järve ääres 1,5 mln

Kallimate maakodude hulgas on ka 1,5 miljoni eest müügil toimiv talu Pärnumaal Saarde vallas Oraveski järve kaldal. Krundi pind on 37000 m², hoonete üldpind 907.6 m².

Lisaks kahele elumajale lisavad kinnistule mitmekülgsust väliköök, maakelder, koeramajake, mitmed laste mänguplatsid, pumbamaja ja mesilastarud, samuti järves olev purskkaev.

Talus tegeletakse aktiivselt mesinduse, kombucha ja õlle tootmisega ning majutusteenuse pakkumisega.

„Seega pakub see ainulaadne talukompleks Oraveski järve kaldal üheaegselt nii luksuslikku elamist looduskaunis kohas kui ka võimalust jätkata mitmekülgsete äritegevustega,” on kirjas müügikuulutuses, vaata SIIT.