Märtsikuu ajakirja sattus ekslikult mullune Thuni külvikalender. Toimetus palub vabandust!

Tere!

Märtsikuu Maakodu oli tavapäraselt väga sisukas. Artikkel „Ridaelamu aed“ pani peas mõtted liikuma, kuidas saaks oma aeda huvitavamaks muuta. Imetlusväärne, kuidas väiksesse aeda nii palju ilu mahub!

Mul on neli kuukinga – ka nende eest hoolitsemiseks sain tarkust juurde. Nüüd, kui ilmus viimane osa talikülvidest, otsustasin kõik teised ka välja otsida ja tasapisi katsetusi alustada.

Milvi Kukk

***

Olen Maakodu tellija juba aastakümneid. Huvitav on lugeda kõiki muutusi, mis on aegade jooksul toimunud. Paljud asjad korduvad, aga muutuvad vahendid ja taimede sordid. Mind hakkasid huvitama talikülv ja vahekultuurid. Külvasin sügisel kastpeenrasse keerispead ja tulemusi hakkan sellel aastal jälgima. Jõudu teile kõigis toimetustes.

Sirje Väär

***

Märtsikuu lemmikuks on Eva Luigase kirjutatud esikaanelugu Mikk ja Mari Jürjensi kodust. Nii soe ja armas lugu, imeilusad pildid!

Väga meeldis mulle ka Heli Raametsa lugu Merle Sulest. Lihtsalt nii tore ja inspireeriv lugemine. On ikka kuldsete kätega inimesi meil siin Eestis! Nii hea, et Anni Õnneleid on nii palju ilusaid pilte teinud, kohe kena vaadata!

Kristi

***

Mikk ja Mari Jürjensi kodu on samaaegselt inspireeriv ja kadedust tekitav.

Suur rõõm oli lugeda artišoki kasvatamise kohta, kuna endalgi on plaan sel suvel selle taime kasvatamist katsetama hakata. Artikli ajel sai endale seemnedki soetatud!

Doris Tääker

***

Minu lemmikartikkel oli „Kuidas kasvatada kauneid orhideesid“. Väga asjakohane, sest esimest korda on mul õnnestunud üks orhidee elus hoida juba mitu aastat ja õitseb ka. Teie abiga õnnestub äkki ta ellu jättagi ja temaga pikemat kooselu planeerida.

Mai Tirmaste

***

Loen ajakirja kaanest kaaneni läbi. Mikk ja Mari Jürjensi maakodu pildid ja jutt olid inspiratsiooniallikaks ka mulle.

Malle Truu

***

Lemmiklugusid on väga palju, aga momendil huvitab mind talikülvi teema ja leidsingi sellise artikli – „Märts on hoogne talikülvikuu“. Tahaksin seda proovida!

Silvi Laurits

***

Lemmik oli kaanelugu perekond Jürjensi tegemistest. Ja ikka endiselt huviga jälgin Hiiumaa pere toimetamisi. Orhideede lugu lugesin huviga, oleks võinud veel pikem ja põhjalikum olla – sai ootamatult otsa.

Tene Hook

***

Tarkust juurde sain seekord ajakirjast palju: taimeruudud ja kõrgpeenrad; orhideede kasvatamise ja kastmise õpetused; linasuits haavaraviks!

Muidugi meeldis ka Mikk ja Mari Jürjensi uus kodu. Kiitus noortele peredele, kes tulevad maale elama, et elu maal välja ei sureks!

Ülle Kukk

***

Huvitavat lugemist pakkusid mitmed artiklid. „Kuidas kasvatada orhideesid“ oli hea meeldetuletus, sest just sain kingiks uue kuukinga ja kõik eelmised on minu halva hoolitsuse tõttu hukka saanud, millest on muidugi väga kahju.

Virve Transtok

***

Väga kasulik artikkel oli „Kuidas kasvatada kauneid orhideesid“. Endal neid iludusi kümme potti, mõni õige mitme aastane. Kui ikka imetled hea pilgu ja südamega, õitsevad aastaringselt rikkalikult.

Juta Sakkis