Õuetaimedest olid aga fookuses kasvamast keelduv sordisirel ja aedtill, mille kasvatamine pole ka aiandusspetsiks peetaval Eval igal aastal õnnestunud. Kas siis seeme ei idane või on noored võrsed ühtäkki peenral nagu niidetult maas. Mis nippe Maakodu tegevtoimetaja kasutab, et tillisaaki saada, kuula juba saatest.

Täidisõielise sordisireli kasvamisest keeldumisel on aga üsna mitu põhjust, mida tasuks teada aiaomanikel, kel endalgi mõni muu puu või põõsas mitu aastat järgemööda kuidagi suuremaks kasvada ei taha. Nüüd varakevadel, enne taimede lehtimist, ongi õige aeg sellise kasvupeetuse põhjuseid diagnoosida ja seda õigete hooldusvõtetega ravida.

Nutitelefonis olles on kõige parem podcast’i kuulata Delfi Tasku äpist. Head kuulamist!

Oma aega jäid ootama küsimused oa-teramardikaga võitluse, mõrusoola aias kasutamise, käsnkõrvitsa ehk lufa kasvatamise ja kasvuhoonesse sobiva kartulisordi kohta. Vastuseid nendele küsimustele kuuleb juba aprilli esimesest „Eva Luigase kõnetraadist“. Kui sinulgi tekib kevadhooajal aiandusküsimusi, puudutagu need toa- või õuetaimi, seemnete külvamist või aia hooldust, siis helista ja salvesta oma küsimus automaatvastajale numbril 5353 4042.

Kui tahad küsimuse esitada kirjalikult (võimalik on lisada ka foto), saad seda teha SIIN.

„Eva Luigase kõnetraat“ on aiandusalane taskuhäälingusaade, milles tuntud aiandusentusiast ja ajakirja Maakodu tegevtoimetaja Eva Luigas kuulajate pakilistele aiandusküsimustele vastates nõu ja abi jagab. Saade on eetris kaks korda kuus.

Maakodu tegevtoimetaja Eva Luigas taskuhäälingusaadet salvestamas.