Artiklitest meeldis mulle enim lugu härra tomatist. Seal oli palju nõuandeid, mida ma varem polnud kuulnud, aga mida tahaksin kindlasti tänavu katsetada.

Kuna mulle nii meeldib kevad, siis veel rõõmustasid mind artiklid sinililledest ja nartsissidest. Need lilled on kui kevade sünonüümid, imeilusad värvilaigud tärkava roheluse keskel.

Tänu tegijaile!

Toredat kevadet soovides

Kristi

***

Endal küll suurt maaelamist pole, aga Maakodu lugusid töökate eestlaste imeliselt taastatud taludest ja maakodudest loen ja naudin. Mõnda ideed saab ju ka väikese suvila juures kasutada. Numbris „Suvi aias“ üllatas lugu, et sinilillede maailm on nii mitmekesine. Teadsin, et lumikellukeste valik on rikkalik, aga et ka sinilillede oma – põnev. „Karastatud aed annab elule uue suuna“ oli selle Maakodu lemmiklugu. Aitäh!

Vesta Uuetoa

***

Huvi pakkus artikkel vaarikatest ja pamplitest, kuna mul küll kasvavad nad, aga puudub oskus neid kasvatada. Ja üldse oli kogu ajakiri nii ilusaid kodude pilte täis, et... kadedaks tegi!

Meeli Luige

***

Selle numbri lemmiklugu oli „Tuntud ja tundmatu härra tomat“. Mulle isiklikult väga vajalik kirjutis, kust sain endale hulga vajalikke teadmisi ja nippe.

Aitäh, Andres Kask ja kogu ajakirja toimetus!

Kaunist suveootust!

Raili Veelmaa

***

Kõige enam köitis tomatilugu, just mineraalvee ja pärmilahusega kastmine ning loomulikult vaarikad. Olen soetanud küll ühe saagi ja kahe saagiga uued taimed, aga see kaks saaki on ikka kahtlane. Kui lõikad varred maha, siis esimest saaki pole ja teine ei jõua valmis. Nüüd kevadel alles näed, kui palju marju jäi külge. Katsetan edasi.

Jõudu õpetamast, ja kui vaja, ka lohutamast.

Milvi

***

Maakodu suur erinumber oli väga sisukas. Võttis aega, et kõik lood läbi lugeda ning häid soovitusi ehituseks ja aiatöödeks ajju salvestada! Meeldis uhke talukompleks Saaremaal ja metsa peidetud minimaja. Kui on olemas ideed ja osavate kätega meistrid, siis saab luua kenad kodud ja liigirohked aiad.

Ülle Kukk

***

Minu lemmiklooks sai seekord Eva Luigase „Ruumikas kodu mitmele põlvkonnale“.

Saarlastest on alati tore lugeda, eriti kui veel natuke tuttavad ka on!

Tiiu Riis

***

Kõik huvitavad lugemised, on ikka töökaid ja ettevõtlikke inimesi Eestimaal. Teadmiste kinnitamiseks meeldisid artiklid „Härra tomat“ ja „Nartsissid toovad aeda päikese“. Sain viimasest ka uue teadmise, et nartsissisibulad tuleb istutada sügavamale – miks muidu mul neid iga talvega vähemaks jääb.

Õie Elm

***

Maakodu on mul käinud juba aastaid – see on nii huvitav, et ei raatsi kuidagi tellimust lõpetada. Seekord lummas mind väga Saaremaal pisut kõrvalises külas asuv Tillikna talu, millele kaks põlvkonda ühel nõul uue hingamise andsid. Söögitoast avanev lummav vaade väikesele väinale pani juba südame põksuma – meil on ikka väga tark rahvas ja ilumeelne ka... Orhideed olid muidugi väga kaunid, neid oleks võinud lõpmatuseni vaadata. Imeline ajakiri!

Ruth Riivald

***

Tore on lugeda talviste kevadilmadega soojas toas ajakirja Maakodu.

„Ruumikas kodu mitmele põlvkonnale“ andis mõtlemisainet ja häid ideid, mida endagi kodus võiks kasutada. Et mitte vanu asju ära visata, võib neid hoopis eksponeerida.

Päikeselist kevadet ja head soovides

Malle Truu