Oli väga tore lugeda üheksavägise väest. Tõin ka oma aeda selle taime, aga millegipärast ta kadus aiast. Kas kogemata ta rohiti välja või ei meeldinud talle meie aed. Aitäh teile selgitamast selle taime omadusi.

Sirje Väär

***

Selle numbri lemmikuks oli „Miniatuursed kaunitarid „hiirehostad“. Üllatas see, et minihostadel tulevad esile õied, mis on väga kaunid. Ei teadnuki varem hostade minivariantidest.

Maasikaid olen kasvatanud aastaid, aga ikka on asju, mis on uudiseks. Mina panen maasikapeenrale saepuru, hoiab hästi niiskust ja marjad jäävad puhtaks. Saadud tarkused artiklist „Aedmaasikas, lemmikmari koduaias“ on head (väetamine, marjade korjamine, sordid).

Aimi Aksin

***

Aitäh taas kord suurepärase ajakirja eest! Ajakirja loen mitu korda ja hiljem sirvin veel vajalikud artiklid läbi, et nõuandeid pähe talletada. Aga seekord oli kohe vau! No väga põnev oli iiristest lugeda. Minu iirisearmastus on alles suht värske ja mu iirisepeenar on alles noor ja rõõmustab esialgu kuue erineva värviga, aga saab peagi kindlasti lisa. Minu emal oli aga kunagi väga võimas iiriste kogu, mida külm mõnel aastal vähemaks näpistas. Väga vajalik lugemine oli ka maasikatest. Katsetasin eelmisel aastal „Salsa“ sordiga ja see üllatas tulemusega väga.

Monika Eidast

***

Selle numbri lemmikloo valimine on erakordselt lihtne, sest selle loo pärast ma ajakirja ostsingi – „Vikerkaarevärvides iluduskuninganna“. Mul on aias aastaid rikkalikult õitsenud ja palju erivärvilisi iiriseid, mis tänavu ei taha õitseda. Otsin põhjuseid, miks. Lugu tekitas soovi iirise värviküllust aeda veelgi juurde tuua.

Lugu „Rõõmsa boheemlase värviplahvatus“ köitis väga! Kodu täpselt minu boheemlaslikule olemusele!

Aitäh selle leiu eest!

Vesta Uuetoa

***

Seekordses Maakodus pakkusid mulle erilist huvi hostad ja iirised, sest ma ise kasvatan ka neid. Mul on neid mitut sorti ja mulle väga meeldivad. Sain neist lilledest palju uut teada. Aitäh!

Õie Elm

***

Meeldis lugu „Mõnus väikemaja kraanivee ja elektrita“. Meiegi suvekodu on ilma elektri ja veeta ja saame hästi hakkama. Kastmisvesi tuleb tiigist, joogivesi arteesiakaevust, suvel pole elektrit vajagi – süüa teeme gaasiga matkapliidil ja abiks on päikesepatareidega lambid, vajadusel taskulamp. Elu on nagu lill, naudime täiega. Mõnusat suve!

Tiiu Teekel

***

Kiitus avaloole „Kaevamise võlu ja valu“!

Meiegi otsustasime rajada üle paarisaja aasta vanusele talukompleksile ilusa pargi. Hiigelsuured puud on juba kasvamas sajandeid, aga puude alune oli võsastunud ja prügis. Prügi on poetatud naabertaluga kahasse. Kõike oli seal, mida juba Kadri üles loetles ja rohkemgi.

Tulemus on suurepärane. Jõuaks ainult hooldada. Unistus on, et seal õitseksid igasugu aasa- ja metsalilled.

Rõõmu pakub see imeilus talu ikkagi.

Margit

***

Lemmiklugu on „Rõõmsa boheemlase värviplahvatus“. Fotod sellest värvilisest kodust teevad tuju nii heaks. Ostsingi ajakirja just selle loo ja nende värviküllaste piltide pärast. Nii inspireeriv! Tekkis kohe soov ka enda kodu veidi värvilisemaks muuta. Aga peab olema oskus leida õiged ja omavahel sobivad värvid. Aitäh!

Ilusat suve!

Lea Reinojaan

***

Tõeline värvipomm on lõhkenud Mai-Liisi kodus! Silmade ees on üks pidev värvide möll. Ajakirjast fotosid vaadates on üks mulje, aga sees elades hoopis teine. Ise sellist kirevust välja ei kannataks ja koliks hoopis kraanivee ja elektrita saunamajja! Naerusuine Mai-Liis tunneb oma kodus ennast hästi ja see on tähtis.

Ülle Kukk