4 RETSEPTI | Külmal ajal küpseta imehea vormiroog lõhe, hakkliha, kaerahelveste või kohupiimaga
(3)Külmade ilmadega isutab ikka rohkem soojade roogade järele ja millal siis veel kuuma ahju juures mõnusalt askeldada kui mitte talvisel ajal! Siin on magusaid ja soolaseid ahjuvorme hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks.
Vormiroad sobivad hästi nii pidulikumaks kui ka argiseks puhuks, olgu need soolased või magusad. Teatavasti maitsevad paljud road ju järgmisel päeval veel pareminigi, mistõttu saab ülejäägid soovi korral uuesti ahju pista. Küpseta kasvõi mitmeks päevaks ette!
Retseptid:
Kakao-banaani-kaerahelbevorm. See kaerahelbevorm sobib hästi hommikusöögiks, aga miks mitte ka veidi tervislikumaks maiuspalaks. Kasuta võimaluse korral hästi küpseid banaane. Need on magusamad ja selle võrra saad muu suhkru kogust retseptis vähendada. Soovitan serveerida kreeka jogurti ja meega.
Lõhe-brokoli-kodujuustuvorm. Seda kodujuustuvormi võiks tegelikult ka põhjata pirukaks nimetada, sest see meenutab veidi quiche’i tüüpi küpsetist. Sobib hästi kergeks lõunaks ja on ideaalne suutäis, mida külalistele pakkuda. Naudi soojalt või külmalt!
Tomatine hakkliha-kartulivorm. Üks tummine vormiroog talviseks argiõhtuks, kui tahaks midagi sooja ja veidike rammusat. See on just seda tüüpi roog, mis muutub päev-päevalt aina maitsvamaks. Seega, juhul kui kõike ei jaksa ära süüa, pista aga vorm julgelt järgmisel õhtul uuesti ahju!
Apelsini-kohupiimavorm talviste vürtsidega. Nostalgiline magustoiduklassika veidi talvisemas võtmes, kus kohtuvad apelsin ja vürtsid. Kasutada võid just endale meeldivat vürtsisegu, ent sobib ka tavapärane piparkoogimaitseaine. Kohupiimavormi võid nautida kohvi või teega, aga miks mitte hoopis sooja mustikakisselliga. Tasub proovida!