Kui kilod ei kao?
Vanemaks saades lisanduvad kilod niikuinii.
Tegelikult pole sangakesed puusadel ja topeltlõug vältimatud. Kuigi ainevahetus aastatega tõepoolest aeglustub, teeb ta seda vaid pisut ning aeglases tempos. Hoopis tõenäolisem on, et teie kehaline aktiivsus on aastatega vähenenud. Kui kulutate vähem energiat, aga sööte sama palju kui varem, siis rasv kogunebki.
Kui tahate alla võtta, on kõige tähtsam süüa vähese rasvasisaldusega toitu.
Inimestel, kes söövad palju rasvast, on tõepoolest suurem tõenäosus paksuks minna. Samas kui hakkate iga päev sööma näiteks rasvavaba jogurtit, ei pruugi see teil aidata kaalu kaotada. On oht, et kui valite madala rasvasisaldusega tooteid, hakkate tundma end nii "vooruslikuna", et võite muu toiduga patustada, ilma et ise märkaksitegi. Parem maiustage ühe mõnusa koorejogurtiga, mida tõesti naudite, kui kolme rasvavabaga, mis teile tegelikult ei maitsegi.
Saleneda õnnestub vaid siis, kui loobute toidust, mida naudite.
Miski ei saa olla tõest kaugemal. Dieedid, mis nõuavad, et loobuksite toidust, mida naudite, on juba ette määratud läbi kukkuma. Ärge üldse hakake neid proovimagi. Mõõdukus on kõige tähtsam - natuke võib süüa kõike.
Priskus on pärilik.
Tõepoolest kipub ülekaalulisus levima perekonniti. Lapsed, kellel on prisked vanemad, on 70% tõenäosusega ka ise tulevikus prisked. Saleda ema-isa järeltulijatel jääb see võimalus alla 20%. Kuid rohkem kui geenidest sõltub see elustiilist, mille lapsed vanemailt üle võtavad.
Kui soovite saleneda, ärge näksige toidukordade vahel.
Siiski on uuringud näidanud, et vahepealne näksimine hoopis aitab hoiduda toidulauas liialdamast. Aga kindlasti valige, mida näksite - värsket ja kuivatatud puuvilja, täisteravilja müslibatooni vms.
Kui sööte süsivesikuid ja valke eraldi, siis rasv ei ladestu teie kehas.
Selle õpetuse tuntuim väide on, et kartulit ja liha ei tohi koos süüa, sest muidu jääb osa toidust korralikult seedimatuna soolestikku pahandust tegema. Valesti kombineeritud lõuna üks tagajärgi on väsimus, mis sunnib nn leiba luusse laskma, kinnitavad eraldi söömise pooldajad. Kuigi paljud inimesed on valmis vanduma, et selle õpetuse järgi talitades on neil õnnestunud kõhnuda, puudub sel seni teaduslik tõestus. Põhjus võib peituda hoopis selles, et igasugune söömise planeerimine aitab vältida ülesöömist, eriti siis, kui "õiget" toitu pole igal hetkel lihtne leida.
Leidub toite ja toidulisandeid, mis aitavad kehas rasvu põletada.
Selline imeline toit või toidulisand on seni siiski veel leiutamata. Sellist suurepärast võimet omistatakse näiteks greibile. Kuid seda puuvilja soovitatakse kaalujälgijaile hoopis tänu sellele, et ta sisaldab väga vähe kaloreid.
Ka kapsasuppi on peetud heaks rasvapõletajaks. Uuringudki näitavad, et inimesed, kes söövad sageli kapsasuppi, on tõenäolisemalt ideaalkaalus, kui need, kes seda suu sissegi ei võta. Kuid selle põhjus on, et kapsasupp tekitab kergesti täiskõhutunde ning kui seda süüa näiteks 1. roana, väheneb söögikorra ajal kalorite üldtarbimine umbes 20%.
Õhtune söömine teeb paksuks.
Paljud dieedid keelavad süüa pärast kella kuut või kaheksat õhtul. Õhtuti on suurem oht süüa liiga palju. Seega - tähtis pole, millal süüa, vaid kui palju.