Sabiina kadakas on hea juurduja, enamasti kasvatavad kõik kevadel tehtud pistoksad suve jooksul juured alla. Aprilli lõpus on paljunduslavas muld juba enamasti nii soe, et pistoksad saab juurduma panna.

Juurdumiseks on vaja urbset, vee- ja õhurikast substraati. Kõige parem on freesturvas, millele lisage umbes kolmandiku jagu sõmerjat liiva. Peenike ibejas saviliiv selleks ei sobi.

Väga hea juurutuskeskkond on perliit. Aianduspoodides seda kahjuks küll müügil pole, tundub, et perliiti saab tellida ainult hulgifirmadelt ja suures koguses. Puhas perliit on haigusvaba ning hoiab hästi niiskust, kuid temas ei ole niigi palju toitaineid kui turbas. Seepärast pange nii perliidikihi kui ka turbasegu alla tüse kiht hästi haritud ja väetatud aiamulda, kust juurdunud pistikud-pistoksad saavad kasvuks vajalikke toitaineid.

Pistokste ja haljaspistikute juurdumist kiirendavad kasvustimulaatorid. Meie poodides on neid praegu saada paar-kolm eri sorti. On olemas eri segud puitunud ja rohtsete pistikute tarvis. Valmis kasvustimulaatori puhul ei ole muud vaja kui värskelt lõigatud pistikud selle sisse kasta.

Kui segu lõikepinnale külge ei jää, torgake pistikud pilguks vette ning laske natuke taheneda. Enne "stimuleerimist" tuleb ka pistoksa mulda jääv ots puhastada okastest.

Enamasti pannakse pistikud mulda veidi kaldu, et õhk paremini juurde pääseks. Istutusaugu tegemiseks võtke pistikust natuke jämedam pulk, sest pistikut niisama mulda surudes jääb suur osa kasvustimulaatorist sinna, kus temast otsest kasu pole.

Pärast suruge istutusauk jälle kinni ja tasandage muld. Kui kõik pistoksad on maha pandud, kastke neid korralikult. Koos kasvusegu eelneva niisutamisega kulub meil lavakasti peale vähemalt 30 liitrit vett.

Nüüd peate hoolitsema, et nii muld kui ka õhk lavas oleksid niisked. Alguses tuleb päevas kasta paar korda, hiljem piisab ühest korrast või üle päeva. Kindlat soovitust on raske anda, sest ka liigne niisutamine võib paha teha. Kastmissagedus oleneb veel sellest, kui soe, niiske, vihmane või tuuline on ilm.

Kui pistoksad on juurdunud (kadakal hakkavad kasvama noored võrsed, nõrgal sikutamisel ei tule pistoksad mullast välja), võtke lavaaken ära. Esialgu katke lava varjutusrestiga, hiljem eemaldage ka see. Väga mõistlik on lavakast augustis hoopis teise kohta tõsta ning jätta pist-oksad tuule ja päikese kätte karastuma.

Meie kodumaine liik harilik kadakas (J. communis) juurdub halvemini, kuid teda saab paljundada seemnetega.

Loodusest leitud ilus kadakataim istutage maha koos mullapalliga. Samuti on kasulik istutamisel kinni pidada ilmakaartest (nt siduge lõunapoolse oksa külge mõni nöör või riideriba). Kadakal võtab üsna kaua aega, kuni ta oma okkad taas õigesse suunda pöörab - milleks siis vaest põõsast piinata.