11.07.2024, 16:16
5 võimalust lopsakalt kasvanud aedtilli säilitamiseks
Praegu on just kõige õigem aeg koguda aedtilli, et talvel oleks sellega hea toite maitsestada ja tuua lumisesse aega suve hõngu.
FOTO: | Shutterstock
Aedtill leiab mõnusa ja maheda maitsetaimena kasutust paljude toitude valmistamisel. Oskuslikul kasutamisel läheb tarvitamisele kogu tilli maapealne osa.
Noort tilli korjatakse kohe tarbimiseks salatitesse ja säilitamiseks marineeritult, soolatult ja sügavkülmutamiseks. Vanemaid ja veidi puisemaid tillivarsi ja õisikuid kasutatakse nende tugevama ja intensiivsema maitse tõttu köögiviljade marineerimisel ja hapendamisel, samuti hautistes ja erinevate puljongite valmistamisel.
Vaata ka, kuidas kasutada ürte köögis, toas, armu- ja nõiakunstis
Oled juba tellija?