Eesti Apteekrite Liidu (EAL) ja Eesti Apteekide Ühenduse (EAÜ) esitatud ettepanekute eesmärgiks on tagada digiretseptile valutu üleminek ning ravimite takistusteta ja õigeaegne jõudmine patsientideni. Eesti Apteekrite Liidu juhatuse esinaise Kai Kimmeli sõnul pole tänaseks, mil digiretsepti tähtajani 1. jaanuar 2010 on jäänud vaid 15 tööpäeva, retseptikeskus ikka valmis. Osasid ravimeid ei ole võimalik selle kaudu väljastada, mis tähendab, et kui täna kehtiks digiretsept, jääks inimene ravimist ilma.

Kimmel lisas, et nad on projekti juhtivale Haigekassale korduvalt esitanud vigade kirjeldused ning palunud need kõrvaldada. „Täna on meile ainult lubatud, et vead parandatakse, kuid sisuliselt ei ole viimase kuu ajaga midagi juhtunud,“ on Kimmel nördinud. „Lisaks ei ole tuhandetele kasutajatele jäetud aega täielikult toimiva retseptikeskuse katsetamiseks."

Apteekide Ühenduse juhatuse liikme Kadri Tammepuu ütles, et digiretseptiga kiirustamisel kannataks kõik osapooled: apteekrid ei saa läbiproovimata ja vigase süsteemi tõttu retsepte vastu võtta ning patsiendid ei saa seetõttu õigeaegselt oma ravimeid.

"Meil ei ole mõtet ehitada Potjomkini küla, kui on selge, et see suure kolinaga aasta algul kokku kukub," arvab Tammepuu. Kui retseptikeskuses aasta lõpuks vead parandatud saaksid, on apteekrid Tammepuu sõnul valmis projektiga alustama alates 1. veebruarist ning seda kahekuulise üleminekuajaga, mil oleks kasutusel nii digitaalne retseptikeskus kui ka seni kasutusel olev süsteem paberretseptide sisestamiseks.

Tammepuu lisas, et takistuseks on seegi, et elanikkond ei ole veel digiretseptiga seonduvate muudatustega piisavalt kursis ning rahva informeerimiseks peab tegema laialdast teavitustööd.