Araukaaria paistab silma oma dekoratiivsusega, oksad paiknevad puul sirgelt selgete männastena, okkad on pehmed ja säravalt rohelised. Kogu taim omab veidi püramiidjat kuju ja meenutab kuuske.

Araukaaria sobib kasvama kohta kus oleks jahe ja piisavalt valgust (nt talveaed). Kui valgusolud on ebapiisavad venivad oksavahed välja. Samas ei tohiks araukaaria jääda suvise otsese päikese kätte ega jääda liiga varjulisse kohta. Kasvukoht peaks olema ka õhurikas. Suitsuseid ruume ei talu araukaaria üldse, okkad muutuvad kollaseks ja hakkavad pudenema.
Kasvukoht peaks olema jahe, temperatuuriga +10...+17°C, talvisel puhkeperioodil veelgi madalam, umbes +5...+10°C. Liiga soojas ja kuivas ruumis võivad okkad pudenema hakata.

araukaaria
Araukaaria juurekava on nõrk ja seetõttu mullapallil kastmiskordade vahel mitte lasta ära kuivada, vältida ka ülekastmist. Kasta pehme ja toasooja veega. Suvel kasta rohkem, talvel jahedates ruumides harvem. Araukaariale meeldib piserdamine. Väetamisega olla väga tagasihoidlik.

Araukaaria ümberistutamist võetakse ette harva, 2-3 aasta järel ja kevadeti. Istutusmullaks sobib happeline ja huumusrikas muld. Istutatakse samale sugavusele, kui taim enne kasvas. Vale istutussügavus võib saada taimele hukatuslikuks.

Mõnel väga tundlikul inimesel võivad araukaaria lehed kokkupuutes nahaga kutsuda esile tugevat allergilist reaktsiooni.

Kui täidetakse nõudeid kasvutingimuste suhtes, saab araukaariast ilus ja efektne taim aastateks.