Soomuslehikud taluvad hästi nii päikest kui pikemaid kuivaperioode. Sellele viitab ka taime välimus - lihakad, lamedad või ruljad ja vahakirmega kaetud lehed moodustavad ümara või lameda ning tiheda kodariku, mis sarnaneb rosetiga.

Soomuslehikuid kattev härmatist meenutav vahakirme võib olla valkjas, sinakas või punakas. Nende õisikud arenevad kodariku külgedelt lehekaenaldest. Olenevalt liigist võivad väikesed viietised õied olla valged, kollased või punased ja nad on koondunud tähk või sarikõisikuisse.

12
Kui hoolitsemisega liiale ei minda, on soomuslehikuid lihtne kasvatada. Kasvukohaks sobib neile lõunapoolne, hästi valge ja isegi täispäikseline aknalaud. Ka lepivad nad toa kuiva õhuga, sobides suurepäraselt keskküttega ruumidesse. Kui suvel, lõunapäiksega lähebki temperatuur
liialt kõrgele, ei juhtu soomuslehikutega miskit halba. Talvel, mil valgust napib, võiks kasvukoha temperatuur olla veidi madalam tavalisest, vahemikus +10...+15°C.

Kevad-suvisel perioodil kasta mõõdukalt ja regulaarselt, vältida ülekastmist ning kastmiskordade vahel lasta mullapinnal kuivada. Talvel seevastu kasta minimaalselt, jälgida vaid, et paksud lehed krimpsu ei tõmbuks. Kui talvel ohtralt kasta ja kui sellega kaasneb vähene valgus ning soe ruum, venivad soomuslehikud näotult välja. Samuti võivad ülekastmisest tekkida mädanikud. Kastmisel mitte valada vett roseti peale, kannatada saab vahakord, mis vähendab taime dekoratiivsust ja suurendab taime haigestumise võimalust.

Väetada võib taime kasvuajal nõrga väetiselahusega (sobib kaktustele mõeldud väetis), talvel ei väetata.

Paljundamine ja uuendamine on lihtne. Seda võib teha nii külgmiste tütartaimedega kui lehepistikutega. Enne muldapanekut lastakse pistikute lõike- või murdekohtadel (soomuslehiku lehekesed murduvad kergesti) veidi kuivada. Ümberistutamist võetakse ette kevadel, märtsis-aprillis.

Istutusmuld peaks olema pigem toitainetevaene ja vett hästiläbilaskev. Hästi sobib kaktustele mõeldud muld. Ise segades võiks see sisaldada ühe osa komposti ja kaks osa jämedamat liiva.