06.07.2024, 18:18
UMBROHI TALDRIKULE | Tervislikud ja vitamiinirohked toidud vesiheinast ja teelehest
Vesihein ja teeleht on söödavad varakevadest hilissügiseni. Kui vesihein on muutunud aias tüütuks umbrohuks, siis üks võimalus selle vähendamiseks on taimi toiduks kasutada.
FOTO: | Shutterstock
Keskajast alates on vesiheina tarvitatud inimtoiduks, nii toorelt salatina kui keedetult suppides nagu spinatit. Mõned uurijad ei soovita siiski vesiheina toidus sageli tarvitada, seda taime rohke saponiinisisalduse tõttu. Vesiheina teeb toidutaimena väärtuslikuks kõrge C- (110 mg/%) ja E-vitamiini sisaldus ning karotiin (kuni 25 mg/%). Toidutaimena kasutatakse vesiheina toorelt salatites, aga ka hautistes ja suppides.
Retseptid:
Oled juba tellija?