Mõni sort liiliaid võib kasvada samal kohal kolm aastat, mõni kümme aastat. Vajadus ümberistutuseks tuleb kõige sagedamini põhjusel, et õied on normaalsest palju väiksemaks jäänud ja varred viitavad liiga suureks paisunud sibulapesale. Ülesvõtmist vajavad ka haigustunnustega taimed.

Tavaliselt on liiliate istutamiseks sobiv aeg augusti keskpaigast septembri keskpaigani. Kõige tähtsam tingimus seejuures on, et sibulad jõuaksid enne külmade saabumist korralikult juurduda. Väga külmas mullas ei arene istutatud sibulal tõmbejuured, mis sibula õigesse sügavusse viivad ja mulda kinnitavad.

Praktilise käsiraamatu “Liiliad aeda” autor Andi Normet manitseb aiapidajat ümberistutamisel kõige sagedamini tehtava vea eest ja rõhutab, et erinevalt paljudest teistest sibullilledest ei tohi liiliasibulaid kuivatada ega pikemaks ajaks paljalt päikese kätte jätta.

Häda korral saab kodustes tingimustes säilitada üles võetud sibulaid jahedas (2–4°) niiske turbaga pakitult. Liiliate puhul on vaja teada, et täiesti läbi kuivanud juured enamasti ei taastu. Isegi kui sibul annab veel uued juured, jääb ta väga pikaks ajaks põdema ja võib talvel hukkuda.

Pärast sibulate mullast välja kaevamist veenduge, et need on terved ja elujõulised. Kui märkate tugevalt kahjustatud sibulat, hävitage see pikemalt mõtlemata. Juhul kui nõrk kahjustus esineb ainult välimistel sibulasoomustel, istutage see sibul tervetest eemale, sest haigus süveneb aasta-aastalt ja risk terveid taimi nakatada suureneb samuti.

Uus kasvukoht tehke nüüd varem valmis, sest teil on olnud aega mõelda ja paremat kasvupaika kavandada. Istutuspaigas võtke muld august välja, puistake põhja veidi liiva, asetage sellele laiali suunatud juurtega sibul ning täitke auk kuni sibula tipuni puhta sõreda liivaga. Ülejäänud auguosa täitke mullaga.

Labidaga üles kaevamisel olge äärmiselt ettevaatlik, jälgige, et te juurtele kogemata viga ei teeks. Sibulad lahutage ning puhastage kõdunenud juure-, varre- ja soomuseosadest, väikesed sibulad sorteerige välja. Need võite istutada kas kasti või lavasse 3–5 cm sügavusele.