Nii nagu teistegi võhaliste sugukonda kuuluvate taimede puhul (nt diifenbahhia, flamingolill, tõlvlehik) on ka monstera õied koondunud lihaka peateljega tõlvikusse, mida ümbritseb kreemikasvalge poolkerajas kõrgleht. Kuigi õied on suured ja uhked, puudub neil aroom. Kui õied aga taimel kord on, saab nende ilu nautida pea kuu aega.

Monstera küpsed viljad on söödavad - maitselt ja aroomilt meenutavad nad ananassi või ka banaani. Nende söömisse tasuks aga suhtuda ettevaatlikkusega, sest viljade täieliku küpsemiseni võib kuluda aasta kuni poolteist. Mürgistuste vältimiseks tooreid vilju kindlasti mitte süüa, sest nad sisaldavad oksalaadikristalle, mis ärritavad nahka ja limaskesti kutsudes esile valuliku villilise lööbe ja paistetuse.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid