- Mullaomaduste parandamiseks võib lisada sõelutud kompostmulda või kõdusõnnikut. Mullaviljakuse tõstmiseks võib anda mulda ka mõnda pikatoimelist väetist (jälgi pakendil olevaid kasutusnorme ja juhiseid).

- Enne istutamist kastke mullapind korralikult läbi ja laske sel veidi taheneda. Eelnevalt kastetud mullas jagub taimele juurdumiseks vajalikku niiskust pikemalt. Ka istutatavad taimed tuleks paar tundi varasemalt läbi kasta, nii on taimes piisav veevaru.

- Istutama asumisel veenduge, et muld oleks käega katsudes soe. Külma mulda istutatud taimed saavad nn külmašoki ja juurdumine võtab kauem aega.

- Jälgige, et istutatavad taimed oleksid terved ja tugevad, vabad võimalikest haigustekitajatest ja kahjureist. Terved ja tugevad taimed juurduvad paremini, haigustekitajaist ja kahjuritest on aga kasvuhoones hiljem üsna keeruline vabaneda.

- Ära istuta taimi liiga tihedalt, jäta neile piisavalt kasvuruumi. Tiheda taimestiku korral on õhu liikumine takistatud, sagenevad kahjurite rünnakud ja haiguspuhangud. Samuti on hilisemate hooldustööde tegemine raskendatud ja ebameeldiv.

- Kui tomatitaimed on liialt pikaks veninud, võib neid istutada veidi sügavamale või isegi viltu. Kurgi- ja paprikataimede istutamisel olla hoolas, et nende juuri ei vigastataks.

- Istutamiseks vali pilves ilm või õhtupoolik.

- Pärast istutamist kastke taimi korralikult. Mitte kasta külma, otse veevärgist või kaevust tuleva veega ega tugeva joaga. Kastmisveel oleks mõistlik lasta eelnevalt soojeneda. Esimesel juhul saab taim külmašoki, teisel juhul uhutakse muld taime juurtelt minema.

- Võimalike öökülma kahjustuste vältimiseks kasutage ka kasvuhoones taimede kaitsmiseks katteloori. Katteloori võib ka jahedal päeval soojuse hoidmiseks taimedel peal hoida.

- Jaheda, pilves ilmaga ja öösel hoidke kasvuhoone uksed-aknad kinni, päikeselisel päeval aga lahti.

- Nõrgemate taimede toestamise-sidumisega alustage kohe peale istutamist, tugevamate taimede puhul tuleks toestamine sidumine teha hiljemalt õiepungade moodustamise ajal.

- Väetamist nõrgemate lahustega võib alustada alles siis, kui taimed on juurdunud, so umbes 2 nädala möödudes.