- Päevalill aias toob õnne, tervist ja pikka iga. Kui päikeseloojangu ajal süüa päevalilleseemneid, läheb soov täide. Kui magada, päevalill voodi all, saab teada tõe. Soovitud unenäo nägemiseks lisage päevalilleseemneid toidusse.

- Raudrohu lehtede põletamine ja lehetee joomine parandab selgeltnägemist. Meeled võib kirkamaks muuta ka raudrohu nuusutamine. Padja all või voodi all aitab kalmistult või ristteelt korjatud raudrohi unes tulevast armastust näha. Kui raudrohtu kotikeses kaasas kanda, annab see julgust, kaitseb pimedaksjäämise, röövlite ja koerte haukumise eest. Kui kanda kaasas raudrohtu koos nõgesega, siis kaovad kõik hirmud. Kui raudrohi istutada ukse ette, hoiab see koguni kuradi enda eemale. Halva energia peletamiseks kodus tasub põrandaid pesta raudrohuveega. Kõige paremini pidi raudrohumaagia mõjuma Lõvi tähtkujule.

- Kardemon aitab keskenduda, tugevdab teotahet, annab jõudu.

- Ingver annab maagilist ja füüsilist energiat, julgust, kaitset, raha ja armastust. Eriti kasulik on süüa ingverit teisipäeval – saad suurel hulgal lisaenergiat. Ingver suurendab loitsu mõju ja vaimseid võimeid ning avab tee vaimudega suhtlemisel.

- Harilik angervaks on võimas maagiline vahend armuasjade korraldamisel. Majja puistatud kuivatatud angervaks aitab kodus rahu säilitada. Tähelepanu, ajutiselt töö kaotanud: angervaks toob õnne tööotsinguil! Angervaksa lõhn rahustab, teeb südame rõõmsaks ja meele malbeks. Angervaksatee või -vann toob nägemuse tulevikust ja parandab selgeltnägemise võimet.

- Üheleheline ristikheinaleht toob edu, kaheleheline – jõukust või armastust, kolmeleheline kaitseb. Neljaleheline ristik tähistab usku, lootust, armastust, õnne. Kui kaks inimest koos leiavad neljalehise ristiku, tekib armastus. Kui paned neljalehise ristiku padja alla, näed und tulevasest kallimast.

- Aaloe vabastab üksindusest, aitab kaasa edule ja kaitseb.

- Kannikese lõhn ravitseb murtud südant ja teeb võimalikuks uue armastuse.

- Roosinuppudest nõiajook kutsub esile tulevikku ennustavaid unenägusid.

- Hõlmikpuu aitab tõsta madalat enesehinnangut.

- Saialill on saladuste allikas. Kui noor naine puudutab jalaga saialille, hakkab ta mõistma lindude keelt.

- Tomat aitab jõukust ligi meelitada. Asetage puhtale laudlinale suur punane tomat ning vahetage see iga kolme päeva tagant värske vastu välja.

- Paprika toidus kaitseb inimest negatiivse energia eest.

- Kanarbik on ammune nõiataim. Kui kanarbikuoksi lõkkes põletada, saab esile kutsuda vihma. Inglismaal usuti, et kui viljapuu ümber istutada kanarbikku, hakkab see head saaki andma.

- Õunad on seotud armastuse ja erootikaga. Punane õun tähistab ja toob armastust, kollane kuulsust, roheline – jõukust. Õuna söömine ja siidri joomine lisab südamesse armastust. Hoia õuna käes, kuni see soojaks läheb ja anna oma armsamale. Kui ta selle ära sööb, leiad vastuarmastuse.

Allikas: maagiliste taimede ja taimemaagia näitus Tallinna Botaanikaaias. Kuraatorid Taimi Puusepp, Krista Kaur ja Urmas Laansoo