Gusmaaniad on suurepärased, vähenõudlikud ja vastupidavad toataimed. Kasvatamiseks sobivad nii savi- kui plastpotid. Taimedel on nõrgalt arenenud juurestik ja seetõttu on väike pott igati asjakohane.

Gusmaaniad ei ole väga valgusnõudlikud, ent piisavas valguses kasvavad paremini. Taime võiks hoida eemal kõrvetavatest päikesekiirtest. Soovitav kasvutemperatuur on 18-22°C. Lühiajaliselt talub ka sellest veidi jahedamat temperatuuri.

Taimele sobib pigem vähene kastmine ning hästi talub ta põuaperioode. Probleeme tekitab ülekastmine. Kasvuperioodil märtsist augustini valatakse pehmet ning toasooja vett lehtedele ja leherosetti. Puhkeperioodi saabudes valatakse rosetist vesi välja ning edasi hoitakse rosett kuiv. Kuna gusmaania armastab kõrget õhuniiskust, siis sage piserdamine pehme toasooja veega teeb taimele vaid head.

Väetada nõrga (tavalisest 2-3 korda lahjema) väetiselahusega üks kord kasvuperioodil. Kastmisvette lisatud nõrga väetiselahusega võib kasta nii lehti kui valada roseti põhja.

Kasutatud allikana: multiflora.ee