03.03.2025, 18:18
10 toitu kuivatatud aedubadest, suppidest kuni oapasteedini
Oasupi keetmiseks ei pea vastlapäeva ootama, seda võib valmistada nii enne kui pärast. Kusjuures väikestest aedubadest saab teha mitmesuguseid suppe, aga ka risotot, püreed ja isegi pasteeti.

Oasuppi võib keeta meil traditsiooniliste põldubade asemel ka türgi ehk aedubadest, mida on poodides rohkem saada.
FOTO: | Shutterstock
Aedoad on kõrge kalorsusega ning sisaldavad palju valke ja vitamiine, mida inimorganism hästi omastab. Paljudel rahvastel on kõrge toiteväärtusega aeduba põhitoit, olles tähtsam isegi leivaviljast.
Sageli põlatakse meil ube puhitusi tekitava toime tõttu. Asjatundjad kinnitavad, et kuivatatud ubade leotamine mitte üksnes kiirendab nende keeduaega, vaid ühtlasi vähendab selle kaunvilja söömise järgset ebameeldivat kõhupuhitust. Nagu alati, soovitatakse ka ubadest toitu korralikult mäluda ning pärast selle söömist loobuda magustoidust.
Retseptid:
Oled juba tellija?