Kireva ruellia piklikovaalsed, kergelt karvased lehed on pealtpoolt tumerohelised, altpoolt kaunilt violetsed, leherood aga oliivrohelised kuni hõbedased. Lehtede kohal kõrguvad lühiealised, lehtrit meenutavad õied on tumeroosad. Taime kõrguseks on umbes 30 cm.

Rikkalikuks õitsemiseks valida taimele valge kasvukoht ida- või läänesuunda avaneval aknalaual. Taim tunneb end hästi ka kerges varjus ja päikesepaistel, kuid ere ja kõrvetav päike pole tema jaoks.

Kirev ruellia
Nii nagu teisedki ruelliad, armastab ka kirev ruellia sooja, optimaalne temperatuur aktiivsel kasvuajal oleks +20º...+25º C. Talvel võib see temperatuur olla küll veidi madalam, kuid mitte alla +12º C. Jahedus, eriti kui sellega kaasneb liigniiskus, on taimele hukutav.

Kirev ruellia armastab lisaks soojusele ka mõõdukat mulla- ja õhuniiskust. Kasta regulaarselt pehme ja toasooja veega, vältides mullapalli läbivettimist ja ärakuivamist. Suvel kasta veidi rikkalikumalt, talvel tagasihoidlikumalt. Väetada aktiivsel kasvuajal kord kuus täisväetise lahusega, talvel pole väetamine vajalik.

Ümber istutamiseks on parim aega kevad, märts-aprill. Istutusmullaks valida nõrgalt happeline, toitaineterikas ja vett hästiläbilaskev muld.

Paljundada saab nii seemnete- kui ladvapistikutega. Viimased võtavad soojas mullas või vees juured alla umbes nädalaga. Kompaktse välimuse saavutamiseks võib ühte potti istutada mitu taime ning väljavenimise vältimiseks tasuks taime aeg-ajalt veidi kärpida. Lisaks aknalaual kasvatamisele on kirev ruellia nägus ka amplitaimena, siis pole kärpimine muidugi mõista nii oluline.