Kuna jahedas talvitudes on taimede elutegevus suuresti seiskunud, ei vaja nad ka niipalju vett, seega tuleks jahedas talvituvaid taimi kasta minimaalselt või üldse mitte.

Loorber, mürt ja potiroosid talvituvad hästi temperatuuril +5º C.

Tsitruselisi, tääkliiliat, araukaariat, lehtliiliat ja mõningaid palme hoida talvisel ajal temperatuuril +6º...+10º C.

Sarnasel temperatuuril (+6º...+10º C) hoida talvel ka kuivadelt aladelt ja kõrbes maapinnal kasvavaid kaktuseid. Nii säilib nende kena välimus ja nad jaksavad tuleval hooajal õitseda. Jahedat kuid kindlasti kuivas talvitumist tahavad siilkaktused, viigikaktused, siilikkaktused, tähtkaktused, kääbuskaktused, näsakaktused,

Ka paljud sukulentsed taimed tunnevad end hästi, kui saavad talvituda kuivas ja jahedas, temperatuuril umbes +10º C. Sellisteks taimedeks on näiteks agaavid, turdleht, soomuslehik, kivilehik, kukehari, helmes-ristirohi.

Havortia, jatrofa, gasteeria, käändnoliina, luuderohu ja stapeelia talvitumiseks on sobiv temperatuur vahemikus +10º...+16º C.

Piimalilled tahavad samuti talvel jahedat, kuid termomeeter ei tohiks langeda siiski alla +10º C, erandiks on särav piimalill, kes tahab talvitumiseks temperatuuri +15º...+18º C.

Kameeliale, asaleale, bugenvilleale, pärgväändikule, sparmanniale ja keerdviljakule piisab, kui talvine temperatuur jääb +12º...+14º C kanti.

Jahedas talvituvad hästi ka pelargoonid ja fuksiad. Kasinais valgusoludes ei tohiks temperatuur olla kõrgem kui +16º C. Valges ja jahedas (temp alla +10º C) talvitub ka oleander.

Temperatuuril umbes +8º C tunnevad end hästi näiteks alpikannid, kuid kindlasti peaks asukoht olema hästi valge.

Jaga
Kommentaarid