Efektse välimuse tõttu sobib safrantähk pigem soolotaimeks. Tuntuimad sordid on `Snow Queen`, `Louisae`, `Dania`, `Citrina` ja `Fritz Prinsler`.

Kuna tegu on vihmametsadest pärit taimega, siis parim kasvukoht on soe, niiskepoolne ja valgusküllane. Selleks sobib hästi idasuunal avanev aknalaud. Kuigi safrantähk tahab valget kasvukohta, ei meeldi talle kõrvetava päikese käes. Seal saab ta päikesepõletuse, võib lehed longu lasta ja maha loopida. Ka ei meeldi taimele jahedus ja külm tuuletõmme. Talvisel ajal ei tohiks temperatuur olla madalam kui +13º C.

Ajapikku kasvab taim kõrgustesse, siis võib teda tagasi lõigata. See soodustab taime ajama noori võrseid. Kuigi aiandites kasvanud taimed võivad õitseda igal aastaajal, siis kodustes tingimustes õitseb safrantähk enamasti suvel, juunikuus.

Kasta on vihmametsast pärit taime vaja regulaarselt, kuid mullapall ei tohi siiski läbivettida, alusele kogunev kastmisvesi valada ära. Kuivalejätmisest hoiduda, siis hakkab taim lehti maha loopima.

Suure juurekava tõttu vajab taim aktiivsel kasvuperioodil regulaarset väetamist täisväetise lahusega ja ümberistutamist. Viimast tehakse kevadel, märtsis aprillis. Istutusmuld valida toitaineterikas ja vett hästi läbilaskev.

Hea hoolitsuse korral püsib safrantähk nägus 2-3 aastat. Dekoratiivse välimuse kaotanud taime võib uuendada ladvapistikuist, mis võtavad kerges mullas või klaasis vees võrdlemisi hästi juured alla.

Taime aastaring:

Juuni – september: taimel kestab harilikult õiseaeg, sel ajal tagada taimele valge kasvukoht, piserdamine pehme toaleige veega tõstab õhuniiskust.

Oktoober – november: õitsemine on läbi saanud ning taim valmistub puhkuseks. Äraõitsenud õisikud lõigatakse ära ning kompaktse kuju saamiseks võib taime tagasi lõigata.

Detsember – jaanuar: kõige pimedamal ajal läbib taim 4-6 nädalase puhkeperioodi. Sel ajal oleks hea, kui taime saaks asetada veidi madalamasse temperatuuri (+13º...+16º C), see soodustab õitsemist. Puhkeperioodi ajal kasta tagasihoidlikult, nii et muld oleks kergelt niiske, mitte väetada.

Veebruar – märts: puhkus saab läbi ning taim tuuakse (juhul kui viibis jahedamas) tagasi soojemasse ja valgesse kasvukohta. Kastetakse rikkalikumalt, kui puhkeperioodil. Sel ajal võib ka taime ümber istutada.

Aprill – mai: taim kasvab jõudsalt. Kasvukoht olgu valge, kuid kaitstud kõrvetavate päikesekiirte eest. Kahe nädala tagant väetada õitsvatele taimedele mõeldud väetiselahusega.