Enne istutama asumist varuda valmis vajalikud abivahendid (muld, potid jms) ning kasta taimi põhjalikult, et neis oleks piisav veevaru.

Jälgida, et istutuspotil oleks liigse vee äravalgumiseks avaus ja potipõhjas drenaažikiht. Vastasel korral muutub muld ruttu liigniiskeks ja õhuvaeseks ning juurdumise asemel juured hoopis hävivad. Mulla liigniiskeks muutumise vältimiseks ei tohiks ka ümbrisepott olla tihkelt ümber istutuspoti.

Parim istutusmuld on toasoe, parajalt niiske ja sobiv antud taimeliigile. Istutamiseks ei sobi muld, mis on liiga külm või kuiv ja teadmata päritolu.

Enne kui taim uues potis koha leiab, tuleks eemaldada kollased, haiged, nõrgad ja kuivanud lehed. Need ei kaunista sugugi taime ega ole abiks juurdumisel. Vajadusel võib istutamisega samaaegselt taime tagasi lõigata – see soodustab harunemist ja õitsemist.

Istutamisel jälgida, et ei saaks viga taime juured ega surutaks mulda taime ümber liiga kõvasti kinni.

Taime ei tohiks istutada liiga sügavale või liiga kõrgele, ning vältida taimele sobimatult suurt või väga väikest istutuspotti. Mullapiir peaks jääma 1 - 1,5 cm allapoole potiserva, nii on taime edaspidi mugav kasta.

Toestamist vajavad taimed peaksid saama toestatud kohe, ümberistutamise käigus.

Kui taim on ümber istutatud, siis kasta teda ettevaatlikult kuid põhjalikult (va kaktused ja sukulentsed taimed). Edaspidi vältida kastmisvigu - nii liiga märga keskkonda kui ka mullapalli läbikuivamist. Samuti ei tohiks kastmisvesi olla liiga külm. Sobivaim on pehme ja toasoe vesi. Niiskuse hoidmiseks võib taimi ka piserdada toasooja pehme veega.

Kuigi taimed vajavad kasvamiseks palju valgust, ei tohiks äsja ümberistutaud taimi asetada aknalauale kevadise kõrvetava lõunapäikese kätte. Juurdumiseks on parim poolvarjuline koht. Kui muud võimalust pole, siis püüa taime kõrvetava kevadpäikese eest kaitsta kas kardina, mõne kangatüki või paberiga. Samas pole äsja ümberistutatud taime hea hoida ka liiga pimedas toanurgas.

Nii nagu äsja ümberistutatud taimi ei ole hea asetada kõrvetava kevadpäikese kätte, tuleks ka vältida asukohta kuumavate küttekehade läheduses. Seal on õhk kuiv ja muld kuivab liiga ruttu.

Ümberistutamise järgselt taimi ei väetata. Kuna taim alles sai värske mulla, siis on selles piisav toitainete varu. Olenevalt taimest, võib nõrkade lahustega väetama hakata alles peale seda, kui taim on korralikult juurdunud, seega umbes kuu möödudes.

Peale ümberistutamist vältida liigset jahedust, jahedas on juurdumisprotsessid aeglased või pidurduvad hoopis. Samamoodi tuleks vältida temperatuuri järske kõikumisi ja tuuletõmmet.