Mitmekordselt sulgjad lehed teevad taime kergeks ja õhuliseks. Roomavat risoomi katvad tihedad, karvakesi meenutavad soomused annavad neile vahvalt karvase üldmulje. Need oleks nagu jänese või mõne muu looma karvased jalakesed, mis lehtede alt välja ulatuvad. Siit ka taime nimetused teistes keeltes: jäniksen jalka saniainen soome k, Hasenfußfarn sks k, заячьи лапки vene k, deersfoot fern inglise k.

Kui kasvutingimused on vähegi sobivad, pole taime kuigi keeruline kasvatada. Valida tuleks valge kuni poolvarjuline kasvukoht, kuhu ei ulatuks kõrvetavad päikesekiired, hästi sobib selleks põhja- või läänesuunda avanev aknalaud või selle vahetu lähiümbrus.

Tavaline toatemperatuur (18-20 kraadi) on taime kasvatamiseks piisav, vaid talvel ei tohiks see langeda oluliselt alla 15-16 kraadi.

Nii nagu enamik sõnajalgu, armastavad ka jänesejalad niiskepoolset õhku – see ei lase leheotstel kuivada ja soodustab kasvu. Paremini edenevad nad ahiküttega ruumis, taimekapis või valges vannitoas. Õhuniiskuse tõstmiseks võib taimi pehme ja leige veega piserdada, kuid seda teha nii, et taimele langeks võimalikult peen udu. Piserdamisel vältida lubjarikast vett, sest see jätab lehtedele inetu valge korra.

Niiskuslembesena ei tohiks taime kuivale jätta. Ent ka läbivettimine pole hea, eriti talvel, mil karvased risoomid võivad kergelt mädanema minna ning taim võib seetõttu hukkuda. Kastmisvesi olgu pehme ja toasoe, hästi sobib puhas vihma- või lumesulatusvesi. Suvel on veevajadus suurem, kui talvel. Kastmisel jälgida, et vesi karvastele risoomidele ei satuks. Väetada vaid aktiivsel kasvuperioodil spetsiaalse, sõnajalgadele mõeldud tavalisest poole lahjema väetiselahusega.

Vajadusel võib ümber istutada kevadel. Sõnajalale kohaselt tahab ka jänesejalg nõrgalt happelist istutussegu, mis võiks olla kerge ja vett hästi läbilaskev. Sobib nt orhideede muld segatuna sõnajalgadele mõeldud mullaga. Istutades jälgida, et soomuselised risoomid ei satuks mulla alla. Istutuspott olgu pigem väheldane ning põhjas potikildudest või kergkruusast drenaažikiht.