* Õrnadele istikutele võivad saatuslikuks saada kastmisvead nagu ülekastmine või taime kuivale jätmine. Taimi kasta regulaarselt ja pigem hommikul.

* Et istikud toitainetepuuduses ei kannataks, tuleb neid regulaarselt taimeliigile sobiva väetiselahusega väetada. Taimede kõveraks kasvamist aitab vältida, kui neid kord päevas keerata.

* Suuremad istikuid võivad vajada toestamist. Lilletaimi, kui nad on umbes 5cm pikkused, tuleks harunemise soodustamiseks pintseerida. Kuid on liike, mida ei üldse ei pintseerita nende kasvukuju tõttu, näiteks aedaster, päevalill, kõrge peiulill, ilukapsas jt.

* Aprill on sobilik lühikest ettekasvatuseaga nõudvate taimede seemnete külvamiseks. Külvata võib peiulilli, aedastreid, kurki, kapsast jt. lillede ja köögiviljade seemneid.

* Silmnähtavalt kitsastes oludes kasvavad toataimed tuleks ümber istutada. Uus pott valida vaid veidi suurem eelmisest ning istutusmuld olgu antud taimeliigile sobiv. Potipõhjas olev drenaažikiht aitab hiljem vältida liigniisket keskkonda.

* Liialt lopsakaks kasvanud või rääbakaks muutunud toataimed võib tagasi lõigata (muidugi, kui taim seda välja kannatab). Kevadel, mil kasv on täies hoos, omandavad tagasilõigatud taimed õige pea kauni välimuse.

* Toataimed, kes pääsevad ümberistutamisest vajavad turgutamist taimeliigile sobiva väetiselahusega. Kuna kevad ergutab kõik taimed hoogsale kasvule, sageneb kastmiskordade arv ja kastmisvee hulk. Kastmiseks sobib pehme ja toaleige vesi.

* Taimede puhastamine tolmust tagab kauni välimuse ja taimele vajaliku parema fotosünteesi.

* Aprill sobib hästi ka toataimede paljundamiseks või uuendamiseks pistikutega. Soojas ja valges juurduvad pistikud vees või kerges mullas kiiresti.

* Aknalaual võib endiselt kasvatada sibulapealseid ja idandeid.

* Keldrisse hoiuleviidud aiakraamil tuleb endiselt silm peal hoida. Sorteerimine aitab avastada haigustunnustega viljad, keldri tuulutamine parandab sealseid olusid.

* Aeg on sooja ja valgesse kohta tuua talvitunud lillemugulad-risoomid. Vajadusel istutage nad kas ümber või alustage kasvu ergutamiseks kastmisega. Ka seemnekartuli võib valguse kätte idanema tuua.