Taimeperekonnas on umbes 7 liiki, kes looduslikult kasvavad Kesk- ja Lõuna-Ameerika troopilistes vihmametsades. Toataimena kasvatatakse nii liike kui hübriidseid sorte, mille esivanemaiks on olnud ere vasklehik (Episcia cupreata) ja E. reptans. Vasklehiku õied on enamasti punased või oranžid, harvemini on nad roosad, sinised või kollased. Kergelt hõbedased lehed on pehmekarvased, täpilised või laigulised.

Nagu taimeperekonna nimi (mis tuleb kreeka keelest ja tähendab varjulist) viitab, on tegu varjulembese taimega. Kuid varjulembus ei tähenda seda, et vasklehikut tuleks kasvatada toa pimedamas nurgas.

Valge kuni poolvarjuline kasvukoht tagab rikkalikuma õitsemise ja lopsaka välimuse. Vaid eredat ja kõrvetavat kevad-suvist päikest taime õrnad lehed ei talu. Vasklehikud tunnevad end hästi ka kasvades taimelambi all (eriti hea on kasutada taimelampi talvel, kõige pimedamal ajal). Sel juhul peaks nad saama valgust 12-16 tundi ööpäevas.

Vihmametsade asukana tahavad vasklehikud sooja kasvukohta ning veidi kõrgemat õhuniiskust – see tagab parema taimekasvu ja rikkalikuma õitsemise. Seega sobib taim kasvama ahiküttega elamistesse, niisketesse ja akendega vannitubadesse, taimevitriini ning teiste taimede vahele, kus õhuniiskus on natuke kõrgem.

Mulla ühtlane niiskus tagab hea taimekasvu, kuid vältida nii ülekastmist kui mullapalli läbikuivamist. Kastmisvesi olgu pehme ja toasoe, külma veega kastmisest hoiduda. Väetada tagasihoidlikult, vaid aktiivsel kasvuperioodil. Sobib õitsvatele toataimedele mõeldud väetis, mille lahjade lahustega väetada 1-2 korda kuus.

Kuna vasklehikud on võsundilise-roomava kasvuga ning väheldase juurekavaga, sobivad nad hästi kasvama amplitesse või madalatesse laiadesse anumatesse.

Väheldase juurekava tõttu valida lillemuld kerge ja sõmer ning vett hästi läbilaskev. Tavalisele toalillemullale võib juurde lisada sõmerat orhideemulda, peent kruusa, jämedat liiva või kergkruusa.

Ümberistutamiseks on parim aeg kevad. Paljundada saab nii tütartaimede kui ladvapistikutega. Viimased juurduvad temperatuuril +25 kraadi võrdlemisi kiiresti.