“Me oleme olnud kirglikud vermikomposti entusiastid juba mitmeid aastaid ning meil on spetsiaalsed kastid üles seatud nii kodudes kui meie büroo taga asuvas autoparklas. Me toidame oma ussikesi orgaaniliste köögijäätmetega ning vastu saame toitaineterikast mulda ning vedelväetist. Probleemiks on kastid, nad on pastikust ja koledad. Neid on vaja varjata ja nad pole just parim lahendus kitsastesse siseruumidesse," on kirjas firma kodulehel. 

"Meie sooviks oli disainida midagi ilusat, nagu kaunist mööblieset, mis sobiks linna väikesse aeda või rõdule. Süsteem on üles ehitatud mooduli-põhimõttel. Kui üks kast täitub liiga kiiresti, saab alati kaste juurde lisada. Alumine kast on ehitatud koguma ülemistest kastidest immitsevat vedelikku ning selle ühel küljel on vaskkraan vedeliku välja laskmiseks. Saadud lahus on hea vedelväetis, mida kasutatakse vahekorras 1:10 veega lahjendatult.”

ABGC vermikompostikast on väike, kaunilt disainitud ning näeb välja kui lillekast - täiesti ideaalne lahendus neile, kes soovivad piiratud alal tegeleda aianduse ja kompostimisega. Väikeste mõõtmete tõttu sobib kast ka neile, kes elavad rõduga korterites.

Vermikompostikast koosneb neljast ülestikku laotavast alusest. Viimasel, taimedele mõeldud alusel võiks kasvada mõni ilutaim või midagi söödavat. Alus ise on 11 cm sügav – parasjagu taimede kasvatamiseks. Vermikompostikast tarnitakse koos spetsiaalsete vihmaussidega ning on koheselt valmis kasutamiseks. Mõlemad, nii vermikompost kui immitsev vedelik (“worm tea”) on väga toitaineterikkad. Ja mis peamine, verimikompostikast ei haise.

Vaata fotosid ilusatest ja funktsionaalsetest kompostikastidest  ABGC kodulehelt.