Kui tänavune talv ei tahtnud kuidagi lõppeda, siis ka eelmisel aastal alustasid tulbid festivaliks rajatud peenardel õitsemist oodatust hiljem, valdavalt mai teisel poolel. Samu sektorimustrilisi tulbiringe võib esiväljakul nautida ka sellel aastal.

Palmimaja esistel pikkadel peenardel õitsevad aga varased tulbid ja valik kõigist hilisema puhkemisega sordirühmadest. Esiväljaku nõlvamurust tärkavad erinevad sibullilled.

Selle aasta Tulbifestivaliks, mis toimub emadepäeval, 12. mail, on botaanikaaia dendraariumisse rajatud uued looklevate joontega tulbipeenrad. Üks neist paikneb viirpuude ja tarbetaimede läheduses, teine pikk ussikujuline peenar on koha leidnud vahtrate läheduses.

Kahekümne uue sordi seas on enim narmasservalisi ja täidisõielisi tulpe, aga ka papagoitulpe jt. Enamus neist on tulpide hulgas hilisema õitsemisajaga, täies õitekülluses saab neid tiheistutusega alasid näha tõenäoliselt mai teisel poolel.

Õunapuude lähedusse rajatud ekspositsioonialal on aga erinevad, ka varasema õitsemisajaga tulbi- ja hüatsindisordid.

Kui olete tulbilummusest üle saamas, märgake ka põõsaste ja puude kevadist ilu, samuti kõiki teisi kevadisi sibullilli! Lehiste taustal õitsevad nartsissid massistutusega peenardel, saarte kõrval paikneb ekspositsioon paljude sortidega.

Rohkem infot tulbifestivali kohta ja ajakava leiab aialeht.ee-st.