Eelmise nädala väikeseks tagasilöögiks oli mullale tekkinud kummaline hallitus. Sattusin paanikasse, sest midagi sellist polnud ma lillepotis varem näinud. Võtsin kohe ühendust juba tuttavaks saanud Click & Grow klienditoega, kus mind maha rahustati ja öeldi, et senikaua, kuni hallitus ei sarnane leivale tekkivaga, on kõik korras. Rahunesingi ning tänaseks on valget osa mullas minu meelest juba vähemaks jäänud.

Paar nädalat tagasi kirjutatud mätasharjapalavik on ka nüüdseks vaibunud. Vähemalt minu kodus. Kui varem tundus minu vanavanemate mätasharjal paremini minevat, siis nüüd on minu Mati ilusam, osavam ja rohelisem ka. Lisaks on algusega võrreldes taimi rohkem tärganud, mille üle ma siiralt rõõmu tunnen.

Kui eksperimenti siiamaani püüda kokku võtta, siis kasv ja areng on märgatav – nii minu kui ka Nuti-Mati puhul. Möödunud kuu on olnud täis tagasilööke, viimasel piiril elusolemist ja armastust. Siiamaani oleme kenasti hakkama saanud. Mis minu jaoks peamine: esimest korda elus tärkas minus tõsine soov minna poodi, osta seemned, need potti pista ja suureks kasvatada. Pärast viimase nädala ülevaate ilmumist viiski ema mind oma väikese potipõllumajanduse juurde ja näitas, mida kõike ma kasvatada võiks: tomatist arbuusini.