“Tulla on lubanud Räpina aianduskool, Võrumaa kutseõppekeskuse esindused ning töötute grupp Missost. Kindlasti osalevad Meremäe kooli ja noortekeskuse noored. Valminud töid saab näha roosipäeval 11. mail,” räägib roosipäevade korraldaja Sirje Pakler.

“Kuna kultuuriministeerium on kuulutanud käesoleva aasta kultuuripärandi aastaks, oleme lisaks roositeemale pööranud tähelepanu rahvapärimuslikule uusloomingule. Kodus valminud konkursitöödest on kokku seatud väljapanek,” lisab ta veel.

Kel käsitöötarvikud otsakorral, tasub uudistama tulla, sest kunsti ja käsitöötarbeid tutvustab ja müüb kauplus Kunst ja Hobi Tallinnast. Neil, kes soovivad käed mullaseks teha, on võimalik kaupa teha Eesti Roosiklubiga ja soetada endale roosiistikuid. Mõeldud on ka noortele peredele. Lisaks nukunurgale, kuhu võib kaasa võtta omavalmistatud nukud, on avatud lastehoid, et vanemad saaksid päeva üritustel täiel rinnal osaleda.

Üha populaarsemaks muutuvad kodused küpsetised, nii ei saa ka roosipäevadel teisiti ja avatud on oma kohvik, kus võib maitsta kohalike perenaiste valmistatut.

Roosipäeva aitavad korraldada Meremäe vallavalitsus, Meremäe kool, noortekeskus ja kultuuriühing, Eesti Kultuurkapitali Võrumaa ekspertgrupp ja Piiriveere Liider.



TASUB TEADA

Roosipäeval saab kätt proovida järgmistes töötubades

- Setu tikand

- Roos setu pitsist

- Pakutrükk

- Tõmblukuroos

- Vuaalroos

- Fookusroos

- Vabaõmblusroosid

- Glamelii

- Klaasroos

- Taimetrükiroos

- Roosilised karbid

- Villaroosid

- Paeltikandroosid

- Nahkroosid

- Batika

- Suured seebimullid

- Salatijuurikaroos

- Laserroos

- Viltimismasinaroos

- Liivakaardid