Mõtlesin paar päeva ja läksin Click & Grow kodulehele. Vaatasin uusi kassette, nende hindu ja püüdsin leida positiivseid ning negatiivseid külgi. Minu Nuti-Mati kasvab ja õitseb veel pikalt (eluiga lubatakse kuni 12 kuud), seega ei pea end siiski kohe halliks mõtlema – see on positiivne külg. Peamiseks negatiivseks küljeks on aga hind – ligi 16 eurot.

Eksperimenti alustades ei mõistnud ma taimedest midagi. Olgem ausad: surnud taimest pole muud õppida, kui rehmata käega ja öelda, et olen üks ütlemata kehv taimekasvataja. Nüüd – 8 nädalat pärast selle kõige algust ei mõlguta ma mitte kasseti, vaid päris taimede ostmist. Minu ostetud päris seemned päris mullas ning päris potis.

Nuti-Matist saadud emotsioon oli iga nädal nii võimas, lausa sõltuvusttekitav: näha kasvavat taime ning õisi, hakkasin uskuma, et siin päikese all pole miski lootusetu. Emotsioon on küll olemas, aga see on sama „nutikas“ kui see pott, mis ise tahab minu eest kõike ära teha. Nüüd tahan ma otsast lõpuni kõike ise teha. Saadud kogemus oli võimas, võimalik, et selleta poleks ma taimekasvatuseni kunagi jõudnud. Algajale rohenäpule (kellel ei ole kahju 50-eurolist väljaminekut teha) sobib selline variant alustuseks hästi.

Mis nädalaga muutunud on? Tootja lubadus kahe kuu jooksul õisi näha vastab tõele, sest pisikesed õienupukesed on väljas. Roheliste lehtede vahelt piiluvad pisikesed oranžid ja kärtsroosad õiekesed. Värve on metsikult ja see sobib minu meelest nii hästi kevadesse, tuba muutub värviliseks ja ilusaks. Hea on näha, et viimaks on taimed ilusad ja sirged ning peale hallituse ei segagi nutipoti juures enam miski. Tuleb avada šampused ja tordikarbid ning ilus värviline sünnipäev väärikalt vastu võtta.