Meie ürdikastis troonib keskel vürtsbasiiliku (Ocimum basilicum) sort ‘Magic Blue’, mis oma tumedate lillakaspunaste varte ja leheroodudega on vägagi pilkupüüdev. Lehtedel on mahe lõhn ja maitse. Kasvab kuni 45 cm kõrguseks.

Basiiliku kõrval paistab lihavate torujate lehtedega haruline bulbiine (Bulbine frutescens). Teda on mugav lillekastist näpistada, kui on vaja kiiret abi põletuse, kriimustuste-marrastuste, putukahammustuste jne puhul, mida geelitaoline mahl aitab ravida. Bulbiineteega saab leevendada köha ja külmetust. Väärt ravimtaim on ilus ja samas vähenõudlik.

Kasti nurkadest leiab teise imetaime, universaalse tervistaja viielehise eluväädi (Gynostemma pentaphyllum). Tema lehtedest tehtud antioksüdantidest rikas tee pidavat aitama vananemise vastu, vähendab halva kolesterooli sisaldust veres, madaldab kõrget vererõhku, pärsib vähirakkude arengut jne. Eluväät kasvatab vaid kuu ajaga ligi meetrised lopsakad sabad.

Ürdikastist saab veel noppida sidrun-liivateede (Thymus × citriodorus) sidruni lõhna ja maitsega lehti, mis annavad salatitele hapuka maitsevarjundi ja lisavad sidrunilõhna liharoogadele. Valgeservaline sort ‘Blue Winter’ ja kollaseservaline ‘Sambesi’ moodustavad ilusa kirju pinnakatte.

Kastis kasvavad veel pune (Origanum), võrratu lõhnaga lavendel ja pikkade pehmete hõbedaste lehtedega vahemere käokuld (Helichrysum stoechas).

Kui ürdid õitsema lasta, tuleb roheluse sekka liivateeroosat, lavendlisinist, käokullakollast ning bulbiineoranži.