MAAKODU RETSEPTID: Suvevärskus lauale
Kui kraadiklaas näitab juba üle 20 soojakraadi, ei tundu tavalised kotletid eriti isuäratavad. Lahenduseks on suvised toidud: külmad supid, kerged ja mahlased salatid, jahutavad kokteilid.
Lihtsalt valmistatavad salatid on laual alati teretulnud. Need on maitsvad, madala kalorsusega ja samas toitvad. Muretsemata võib kokku sobitada esmapilgul mitte eriti sobivaid toiduaineid ning luua eriliselt huvitavaid maitsebukette. Julgelt võib mängida ka värvidega – punased, kollased ja rohelised köögiviljad annavad koos vikerkaarevärvilise tulemuse. Sel moel saate lisaks tervislikule maitsenaudingule ka esteetilise elamuse.
Suvised salatid aitavad peletada väsimust, vitamiinipuudust ning ka liigsed kilod. Salatiteo kõrvalt aga jääb piisavalt aega, et tunda ise suvesoojast rõõmu ja rõõmustada ka lähedasi.
Kui tahate teha midagi toitvamat, lisage salatitesse valgurikkaid toiduaineid: muna, kanaliha, kala või mereande.
(neljale)
200 g noori peedilehti
120 g värskeid maasikaid
120 g melonit
120 g füüsaleid
100 g sidruni- või apelsinimahla
40 g õli
soola, pipart