Järgnevalt mõned võimalused, kuidas neid rikkalikult õitsevaid ronitaimi saaks aias veel kasutada.

Muru sees eraldi põõsana. 

Taim tunneb end seal hulga paremini kui seina ääres. Veehaare on suur, valgust palju. Üksikuna on ta ka paremini eksponeeritud - ilu saab nautida igast küljest. Toestuse saab teha metallist, puidust, plastist jne. Toe kõrgus sõltub teie soovist: võite kujundada ka kõrgekasvulisest sordist madala puhma.

Pinnakattetaimena. 

Elulõnga võib panna roomama peenrale, et ta õitseks seal pärast kevadisi sibullilli. Samuti killustikupeenrale, kiviktaimlasse, kivide-kändude peale. Peenrale sobivad paremini väiksema õie ja nõrgema kasvuga sordid. Kui on vaja aga pinda katta, siis lopsaka kasvuga liigid-sordid. Sordi valikul jälgige õie hoiakut, et see vaataks ülespoole.

Okaspuul.

Madalale okaspuule sobivad paremini suureõielised sordid, sest need ei hakka tugitaimele liiga tegema. Istutusauk kaevake pool meetrit kaugemale. Kui valite siiski mõne väikeseõielise sordi, mille võrsed talvituvad, siis kärpige teda aeg-ajalt, muidu lämmatab ta okaspuu. Kõrgemale puule sobivad ronima väikeseõielised liigid ja sordid: alpi, siberi ja suurekrooniline elulõng; sordid 'Memm', 'Estrella', 'Markhams Pink', 'Cyanea' jt.

Püsilillepeenras.

Siin võib elulõng roomata või toetuda teistele taimedele, näiteks äraõitsenud pojengile vm kõrgemale puhmale. Püsikupeenrasse sobivad eriti hästi kellukakujuliste õitega tervelehine ja püst-elulõng, samuti väga pikalt õitsev tanguutia elulõng, millel on ka ilusad siidised seemnepead.

Koos suvelilledega.

Saate kauni madalhaljastuse ala, kasutades näiteks sorti 'Arabella'. See kasvab ilma toestuseta 20-50 cm kõrgeks, õitseb kaua ja rikkalikult. Taimed istutage poolemeetrise vahega. 

Lipp-, metall- ja võrkaial.

Piirdel kasutage looduslikke liike ja väikeseõielisi sorte. Olenevalt aia kõrgusest võivad nad paista hekina. Piire olgu tugev, sest võrsed talvituvad ja nõrk aed võib lume all puruneda. Istutage 0,7-1 meetrise vahega. Kärpige paar korda, soodustamaks harunemist.

Potis, aiavaasis, amplis. 

Valige suurem (15-20 l) anum. Mida rohkem on mulda, seda lihtsam on kasta-väetada ja kasvab ilusam taim. Kuna suureõielised elulõngad õitsevad suve teisel poolel ja väikeseõielised suve esimesel poolel, saab suuremasse potti panna kaks eri taime, et õitsemisaega pikendada. Lühemat aega võib elulõng kasvada ka amplis, kuid teda tuleb siis hoolikalt kasta. Anumaid elulõngadega võib kasutada ka sisehaljastuses valgusrohketes kohtades.