Kui soovite oma begooniaid säilitada, tõstke nad talvekorterisse enne öökülmade saabumist.

Kui nad kasvavad potis või amplis, on see lihtne. Tooge taimed siseruumi valgesse paika, vähendage kastmist ja laske lehestikul kuivada. Paari-kolme nädala möödudes võtke mugulad mullast välja ning pange järgmise kevadeni hoiule.

Kui begooniad kasvavad peenral, kaevake taimed koos mullapalliga välja. Eemaldage lehed, kuid jätke umbes 10 cm pikkune varretüügas. Kui muld on kuivanud, puhastage mugulad ning eemaldage varretüükad.

Talvel hoidke begooniamugulaid kuivana jahedas ruumis, kus temperatuur ei lange alla +5°. Varakevadel pange mugulad potti niiskele mullale, nõgus pool ülal. Hoidke potte soojas kohas, +16–18° juures vaevalt niiskena, kuni tärkavad väikesed roosad pungad. Kui ilmuvad esimesed lehed, hakake rohkem kastma. Taimed võib välja istutada pärast öökülmaohu möödumist.

Teoreetiliselt võite varakevadel oma begooniaid paljundada ka mugulaid ettevaatlikult poolitades. Seda saab teha siis, kui märkate, et mugulast tärkab enam kui üks võrse.

Begooniaid saab paljundada ka pistikutega. Kasutage selleks mugulast tärganud noori võrseid.

Begooniapistiku võtmiseks tõmmake noor võrse ettevaatlikult mugulalt ära. Koos võrsega võib ära tulla ka tükike mugulat. Pange pistik juurduma juba varem ette valmistatud niiskesse mullasegusse. Hoidke teda välja istutamiseni soojas, otsese päikese eest varjatud kasvukohas.