* Samuti jälgige et esimesed hallaööd kõrvitsatele liiga ei teeks, katke neid kattelooriga. Kõrvitsad on koristamisküpsed, kui vars on puitunud, kinnituskoht korgistunud ja koor sordiomaselt värvunud. Puudulikult valminud kõrvitsad (ka külmanäpistustega kõrvitsad) ei säili ning nende maitseomadused on kehvemad.

* Kui sibulad pole veel puhastatud-sorteeritud ning tuppa hoiule toodud, on selleks ülim aeg - sügisene liigne niiskus ja öine jahedus hakkavad neile liiga tegema ning säilimine halveneb.

* Kuiva ilmaga võtke üles pealsed kaotanud kartulid ja viige varjualla tahenema. Sorteerige ja keldrisse hoiule viige alles pärast mõningast seismist. Ärge unustage seemnekartuli kastidele märkimast sordinime.

* Kui vähegi võimalik, koristage saak kuiva ja päikselise ilmaga. Töid on kuiva ilmaga mugavam teha ning saak säilib paremini.

* Juurviljal (peet, kaalikas, porgand jt) laske pärast ülesvõtmist samuti varjualuses taheneda, seejärel sorteerige ning alles siis viige keldrisse. Säilima pange vaid kuiv ja vigastusteta saak.

* Väheldased ja koristamisel viga saanud köögiviljad sobivad hästi mitmesuguste köögiviljahoidiste ning supipõhjade valmistamiseks.

* Koristusküpseks saab ka hapendamiseks sobiv keskvalmiv peakapsas. Hiline ja säilituseks mõeldud kapsas koristatakse enamasti oktoobris, kuid enne püsivate külmade saabumist.

* Juurselleril lõigake nädal enne koristamist ära välimised lehed, juurikatelt lükake mulda kõrvale ning lõigake läbi külgmised juured.

* Istutage hilissügiseseks värskelt tarbimiseks potti peterselli, sellerit ja lehtpeeti.

* Kuu alguses võib veel ümber istutada või paljundada rabarberit, talisibulat ja murulauku. Kui rabarberit pole vaja ümber istutada, siis multšige puhma ümbrused sõnniku või sõelutud kompostmullaga.

* Kuigi küüslaugu mahapaneku aeg saabub alles kuu lõpus (olenevalt ilmast, võib see aeg saabuda ka oktoobris), vahetult enne külmi, saate selleks kuu alguses ette valmistada peenramaa ning varuda mahapanekuks küüslauku.

* Juur- ja köögivilja alt vabanenud maa puhastage umbrohtudest ja taimejäänustest, andke sõnnikut ja väetiseid ning kaevake maa läbi. Umbrohud ja terved taimejäänused sobivad komposti, haigustest-kahjuritest tabanud taimejäänused aga sinna ei sobi, need võib kompostida eraldi või põletada.

* Kuiva ilmaga korjake kokku kõik kasutusel olnud aiainventar (lipid, tugikaared jms), puhastage prahist ja viige talvekorterisse.