Valmista köögiviljadest kanaga vormiroog, kartulist koogid või punapeedist tarretis
(1)Nüüd, mil suvepalavus on järele andnud, enam kerge salati ja väherasvase keefiriga kõhtu ei täida. Teisalt pole krõbedad külmakraadid veel saabunud ning suvel kogutud varudest saab teha roogi, milles on rikkalikult nii kiudaineid kui vitamiine.
Hubane suveköök ja sume sügispäev loob suurepärase võimaluse valmistada lõuna- või õhtusöögiks midagi kuuma, aromaatset ja säravat. Miks mitte alustada peedi-püreesupiga, jätkata pearoaga, milleks on kergelt küpsetatud kana rinnafilee koos särava lisandiga porgandist ja kaalikast. Või hoopis kartulipannkoogid hautatud köögiviljadega.
Magustoiduks sobib kindlasti midagi, mis tehtud õuntest. Õunad sisaldavad rauda, pektiini ja vitamiine, mida on kasulik talveks naha alla varuda. Koos peedi ja kõrvitsaga saab õuntest veelgi põnevamaid ja ahvatlevamaid hõrgutisi.
Alljärgnevalt pakungi toite, mis on igati asjakohased aina jahedamaks muutuvas sügises. Neis on sügise värve ja pidulikkust, samas aitavad need tugevdada immuunsüsteemi. Head isu!
Retseptid: