Katuse-aianduses on New York praegu maailmas esikohal, kinnitab raamatu "Porgandilinn: luues kohti urbanistlikule põllumajandusele" (Carrot City: Creating Places for Urban Agriculture) kaasautor Joe Nasr. Ta usub, et tendents linnamajade katustel taimi kasvatada, muutub lähitulevikus järjest populaarsemaks.

Katusel sobib kasvatada erinevaid põllulilli, mis peavad oma looduslikus keskkonnas vastu nii tuultele kui päikesele. Lamedal katusel sobib kasvatada  ka köögivilju, põhiliselt neid, mida saab kasvatada väikestes pottides ning mis samuti taluvad nii päikest kui tuult.

Ka Eestis on juba esimesed katuseaiad olemas ning kui järele mõelda, siis pole katuseaiad mitte midagi uut - üks seitsmest maailmaimest oli Semiramise rippaiad, mis arvatakse olevat ehitatud kuningas Nebukadnetsar II käsul umbes 600 eKr.

Legendi kohaselt olevat kuningas Nebukadnetsar lasknud aiad ehitada oma koduigatsust tundvale naisele Amitale. Amita oli Meedia kuninga Kyaxarese tütar, kes oli Babüloonia kuninga Nabopolassari pojale Nebukadnetsarile naiseks antud, kindlustamaks Meedia ja Babüloonia liitu. Amita kodumaa oli roheline ja mägine, Babülon aga päikesekuum tasandik. Nii otsustas pärast isa surma Babüloonia kuningaks saanud Nebukadnetsar ehitada oma kuningannale kunstliku mäe koos roheliste aedadega.